Select Page

Tartaar met chorizo in croissantdeeg

Tartaar met chorizo in croissantdeeg

Vandaag een verrassingspakketje! Een pittig mengsel bestaande uit tartaar en chorizoworst. Als je een restje overhoudt, dit smaakt ook lekker op een stukje stokbrood.

Je hebt pittige chorizo en de wat mildere varianten. Wij gebruikten in dit recept de mildere variant die o.a. te koop is bij de AHLekker met deze doperwtenschotel met roerei en aardappelpuree.

En zo maak je de tartaar met chorizo in croissantdeeg
  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Hak de chorizo fijn en doe er de tartaar bij.
  • Voeg 2 flinke eetlepels tomatenketchup toe en een flinke theelepel oregano.
  • Meng dit tartaarmengsel goed door elkaar.
  • Is het niet smeuïg genoeg voeg dan nog wat tomatenketchup toe.
  • Maak het blikje croissantdeeg open.
  • Verdeel dit in 6 gelijke stukken.
  • Leg op elk stukje croissantdeeg in het midden een hoopje van het tartaarmengsel.
  • Vouw de 4 punten naar elkaar toe.
  • Smeer in met het losgeklopte eigeel vermengd met wat room.
  • Zet in het midden van de oven en bak gedurende ca 20 minuten of totdat de pakketjes goudbruin zijn.




Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje




Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X