Ingrediënten
6 personen- 2 tartaartjes
- 200/250 gram chorizo
- 3 tot 4 flinke eetlepels tomatenketchup
- flinke theelepel oregano
- blikje croissantdeeg (of bladerdeeg)
- 1 eidooier
- beetje melk, slagroom of creme fraiche
Vandaag een verrassingspakketje! Een pittig mengsel bestaande uit tartaar en chorizoworst. Als je een restje overhoudt, dit smaakt ook lekker op een stukje stokbrood.
Je hebt pittige chorizo en de wat mildere varianten. Wij gebruikten in dit recept de mildere variant die o.a. te koop is bij de AH. Lekker met deze doperwtenschotel met roerei en aardappelpuree. Je kunt het pakketje overigens ook maken met bladerdeeg. In dit recept hebben wij gekozen voor croissantdeeg.
En zo maak je de tartaar met chorizo in croissantdeeg
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Hak de chorizo fijn en doe er de tartaar bij.
- Voeg 3 of 4 flinke eetlepels tomatenketchup toe en een grote theelepel oregano.
- Meng dit tartaarmengsel goed door elkaar.
- Is het niet smeuïg genoeg voeg dan nog wat tomatenketchup toe.
- Maak het blikje croissantdeeg open.
- Verdeel dit in 6 gelijke stukken.
- Leg op elk stukje croissantdeeg in het midden een hoopje van het tartaarmengsel.
- Vouw de 4 punten naar elkaar toe.
- Smeer in met het losgeklopte eigeel vermengd met wat melk of room.
- Zet in het midden van de oven en bak gedurende ca 20 minuten of totdat de pakketjes goudbruin zijn.
0 reacties