Ingrediënten
4/6 personen- 450 gr diepvries doperwtjes
- 1 bakje bacon of spekreepjes
- half groentebouillon blokje
- 3 eieren
- 4 volle eetlepels paneermeel
- handvol geraspte kaas
Doperwten op andere wijze klaargemaakt. Dit is een lekker bijgerecht waar ook kinderen vaak dol op zijn. Die van mij in ieder geval wel 😉 Deze doperwten met roerei maak je eenvoudig klaar met een pak diepvries doperwten.
Het is een gerecht wat door de roerei behoorlijk vullend is. Je kunt eventueel een bos lenteuitjes fijnsnijden en deze als de doperwten koken nog een paar minuutjes mee laten koken.
En zo maak je de doperwten met roerei
- Zet de doperwten op met water zodat de doperwten net onder staan, samen met het bouillonblokje. Niet teveel water gebruiken anders wordt het gerecht straks te waterig.
- Bak de bacon- of spekreepjes bruin in een droge koekenpan, zonder olie of ander vet te gebruiken.
- Wanneer de doperwten koken nog even een paar minuutjes door laten koken.
- Dan de spekreepjes toevoegen.
- Meng ondertussen de eieren, paneermeel en de geraspte kaas. Je kunt jonge kaas, belegen of oude kaas gebruiken.
- Voeg het eimengsel toe aan de doperwten (vuur zo laag mogelijk draaien) en roer dit geregeld door totdat het eimengsel gestold is.
0 reacties