opbergruimte
Slimme ideeën voor meer opbergruimte
Gepubliceerd op: 17 maart 2021

In veel huizen is er gewoon te weinig opbergruimte om al je spullen kwijt te kunnen. Dus moet je de opbergruimtes die er zijn zo goed mogelijk benutten. We hebben een aantal slimme tips voor je waardoor je meer spullen overzichtelijk kunt opruimen. Waardoor je huis ook veel opgeruimder oogt en wie wil dat nu niet?

Opbergruimtes kun je nooit genoeg hebben, tenzij je in een kast van een huis woont. En zelfs daar kun je ruimte tekort komen!

Opbergruimte

Vaste en logische opbergplekken zorgen ervoor dat je makkelijk je spullen kunt terugvinden. Iets opruimen is niet zo moeilijk. Je legt de spullen gewoon ergens neer waar ruimte is. Maar weet je straks nog waar die plek was als je iets nodig hebt?

Zodat je dan niet als een kip zonder kop door het huis hoeft te rennen op zoek naar je spullen! En jezelf ondertussen vervloekend dat je het toch wat beter had moeten opruimen.

Manden in allerlei maten

Ik heb een mandjestic, ik kan het niet helpen, maar ik berg veel spullen op in mandjes. Het staat opgeruimd en het is o zo makkelijk om iets terug te vinden. Van leuke opbergdoosjes tot plastic opbergkratten aan toe, mijn huis staat er vol mee.

Liever gebruik ik geen deksels, omdat dit in mijn ogen het opruimen bemoeilijkt. Je moet namelijk een extra handeling verrichten als je iets wilt opbergen en dat kan net de trigger zijn waardoor je denkt: dat doe ik later wel een keertje… Opruimen moet je daarom zo simpel mogelijk houden. De opbergplek moet zich bij voorkeur vlakbij bevinden waar het item gebruikt wordt. En je moet zo min mogelijk handelingen hoeven te verrichten om het weer op te ruimen.

In de keuken zijn de voorraaddozen uiteraard voorzien van een deksel om te voorkomen dat er ongenode gasten in de provisiekast hun gang kunnen gaan.

Schuifdeuren

Een schuifdeurkast neemt minder ruimte in dan een kast met openslaande deuren. Zo hadden wij in onze slaapkamer geen ruimte voor een grote kast, omdat het bed aan alle kanten in de weg stond. Nu hebben we een kast op maat laten maken die tot het plafond doorloopt en daar zitten nu schuifdeuren in.

Maar je kunt ook voor schuifdeuren kiezen of een gordijn als je een opbergruimte aan het oog wilt onttrekken. Stel je hebt op zolder een hele wand benut met planken, stellingkasten etc. Dat kan rommelig ogen, terwijl je wel makkelijk al je spullen kunt zien. Met op maat gemaakte schuifdeuren of door gordijnen op te hangen, onttrek je dit uit het zicht.

In de badkamer

Als je een föhn of krultang gebruikt dan is dat lastig opruimen. Het neemt teveel ruimte in beslag, terwijl het in de badkamer vaak al schipperen is met de opbergruimte.  Je kunt ervoor kiezen om je föhn op te hangen. Er zijn namelijk waterdichte portfolio’s te koop die met een ritssluiting worden afgesloten en die je aan de handgreep kunt ophangen. Je hebt ze met een printje of gewoon effen, dus keus genoeg. Hierin kun je prima je krultang of föhn met toebehoren opbergen en het neemt weinig ruimte in.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X