mijn eigen huisje inrichten
Mijn eerste huisje inrichten, hoe ga ik dat aanpakken?
Gepubliceerd op: 29 oktober 2019

Volgend jaar ga ik verhuizen naar mijn eigen huisje en ben nu al druk in gedachten aan het inrichten. Maar ik moet zeggen dat dit best wel lastig is. Want hoe creëer je straks een sfeervol plekje, wat je eigen stijl weerspiegelt? 

Mijn toekomstige huis  wordt door de verhuurder wit gesausd en geschilderd en er wordt een nieuwe laminaatvloer gelegd. Ook komt er een nieuwe keuken en badkamer in. Dus over de kleuren en de vloer hoef ik mij voorlopig geen zorgen te maken.

Een moodboard maken

Het maken van een moodboard lijkt me een goed begin. Dus ik snuffel nu uren op het wereldwijde web rond, ondertussen wegdromend bij de gedachten aan een eigen plekje straks. Ook heb ik hier en daar wat oude woonmagazines op de kop getikt. Het scheuren en plakken kan dus beginnen!

Als al mijn ideeën op op het moodboard terechtkomen, dan zijn er zeker meerdere boarden nodig. Dus voordat ik ga plakken, neem ik eerst de tijd om te kijken welke stijl mij het meeste aanspreekt. De verschillende stijlen kunnen natuurlijk ook gemixt worden. Dit zijn mijn eerste stapjes op het interieurgebied, dus dit vind ik nu nog lastig. Ben namelijk niet echt behept met een interieursgen 😉

Ik houd bijvoorbeeld van die industriële look, maar ook brocante kan ik waarderen. Een klassieke stijl is eveneens mooi,  maar dat geldt ook voor de cottagestyle. En helemaal wit is ook fantastisch, dus wat het uiteindelijk zal worden…..

Meubels kiezen

Dit is voor mij best wel een grote kostenpost. Vanuit mijn ouderlijk huis gaat mijn bed en kledingkast mee, maar er moeten natuurlijk ook andere meubels geshopt worden.

Op dit leuke woonadres kun je bijvoorbeeld een complete woonkamer kopen.  Alleen valt mijn oog dus weer op één van de duurdere varianten namelijk de woonkamer Flair. Alhoewel duur, het blijft nog steeds lekker goedkoop.

Dan moet er nog een bank komen en een paar eetkamerstoelen. Het lijkt me leuk om verschillende stoeltjes neer te zetten. Een hoge rechte stoel om aan te werken en te studeren.  En dan een paar comfortabele kuipstoeltjes om gezellig met vrienden te eten.

Een accentkleur aanbrengen

De wanden, deuren en kozijnen worden allemaal wit geschilderd. Misschien dat er één muur overgeschilderd wordt in een accentkleur?

Wat ook kan is een wand of een deel daarvan te beplakken met fotobehang.  Of een deel van de muur beschilderen met magnetische schoolbordverf. En dan daar mijn foto’s aan ophangen.  Ik heb van mijn grootouders foto’s gekregen en die kunnen daar een mooi plekje krijgen. De foto’s zijn zwart – wit en hebben door hun ouderdom die mooie vintagelook.

Een eigen woonstijl ontwikkelen

Om mijn eigen persoonlijke stijl te ontdekken ga ik me eerst uitleven op de accessoires. Dat is makkelijker om een miskleun mee te maken, dan met een meubelstuk. En zo hoop ik gaandeweg steeds meer een eigen woonstijl te creëeren.

Met een groepje vriendinnen afgesproken om de diverse brocantewinkeltjes en vintagemarkten af te struinen. Wat me leuk lijkt is een hoge, misschien wel antiekachtige spiegel voor bij de eettafel. Een klein bijzettafeltje, wat leuke vaasjes, dingen voor aan de muur etc.

Ook komen er zeker planten in huis, naast mijn kat Mystiqe die uiteraard meeverhuisd. De planten verzorg ik met deze slimme app, zodat ze straks niet verpieteren.

Ook wil ik die zaakjes bezoeken die bijvoorbeeld ‘oude’ paneeldeuren verkopen en andere gebruikte materialen en meubelen. Dus jullie gaan zeker meer horen over mijn nieuwe hobby 🙂

Dit is een gesponsord artikel.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X