kind-op-paddenstoel-in-de-efteling
Leuke dagjes uit in Nederland of België
Gepubliceerd op: 31 juli 2019

Vier je dit jaar de vakantie gewoon lekker in eigen land en/of ben je op zoek naar leuke dagjes uit in Nederland of België? Ik benoem een aantal dingen die zeker de moeite waard zijn om eens uit te proberen. Zelf ben ik een aantal jaar niet op vakantie geweest, dus moest ik me vermaken met de bezienswaardigheden en activiteiten die Nederland en België te bieden hebben.

Deze missie was echter makkelijker dan ik had gedacht; in mijn hoofd was er niks te doen in deze twee kleine landen die al zo bekend voor me waren. Na veel op internet te hebben gesurft, kwam ik genoeg leuke dingen tegen. Zo veel eigenlijk, dat ik nog steeds niet alles heb kunnen doen. De leukste dagjes uit zet ik voor jou op een rijtje, die je met én zonder kinderen kan bezoeken.

 

Pretpark

Voor mij is een zomer eigenlijk niet compleet zonder een bezoekje aan een pretpark. Mijn ultieme favoriet is de Efteling, een pretpark geschikt voor jong en oud. Je hebt natuurlijk genoeg andere opties zoals Walibi Holland, Plopsaland de Panne en Toverland. Als je wat meer tijd en budget hebt zijn Disneyland Parijs in Frankrijk en Phantasialand in Duitsland ook leuke dagjes/weekendjes uit.

 

Lekker splashen in de bus

Een tour maken door een stad of dorp is altijd leuk, maar de splashtour in Rotterdam maakt het nét nog wat interessanter. Met een bus ga je langs de mooiste plekjes in Rotterdam. Daarna komt de zogeheten ‘splash’. Er wordt een duik gemaakt in de Maas en zo vaar je in de bus langs de skyline van Rotterdam.

 Wanneer je een Splashtour online bestelt, kan je ook een combinatieticket kopen. Je kan dan bijvoorbeeld de Splashtour combineren met een bezoek aan de Euromast. Of je brengt een bezoek aan de Escape Room om een bom te demonteren om daarna of daarvoor de unieke tour door Rotterdam te nemen.

Overnachten tussen de wolven en de beren

De beste dierentuin van Europa ligt in België. Het park heeft al meerdere prijzen gewonnen en dat is wat mij betreft volkomen terecht. Het park is in verschillende werelden onderverdeeld. Er zijn meer dan 7.000 dieren te ontdekken, er is een grote indoor en outdoor speeltuin, prachtige tuinen, kortom er valt veel te zien en te beleven. Het park is inmiddels zo uitgebreid dat het niet altijd lukt om alles in één dag te bekijken.

Een overnachting boeken in dierenpark Pairi Daiza is er zeker één die je nooit zal vergeten (en dat komt niet alleen door de prijs 😉 Het park opende op 22 juni 2019 haar deuren naar het themagebied The Last Frontier. Dit gebied is geïnspireerd op Brits-Colombia, een streek tussen West-Canada en het zuiden van Alaska. Je wordt omringd door de natuur en dieren zoals bruine beren, wolven, poema’s en bevers. Helaas hangt hier wel een stevig prijskaartje aan. 

Brugge

De middeleeuwse stad Brugge is één van de meest bezochte plaatsen in België. Niet zo gek ook, want de historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast dat Brugge een grote verzameling heeft aan mooie gebouwen en pleinen, staat het Bourgondische leven daar hoog. Je kan in Brugge volop genieten van heerlijke dranken. Ook staat deze stad hoog op het gebied van chocolade. Een chocoladeproeverij of een bierproeverij is daarom ook zeker iets wat je meegemaakt moet hebben wanneer je deze prachtige stad een bezoekje brengt.

Wadlopen of kies voor een waddensafari

‘De laatste wildernis’, zo wordt de Waddenzee ook wel genoemd. Wanneer het eb is, kan je gaan wadlopen door dit mooie natuurgebied. Je gaat dus eigenlijk door de Waddenzee lopen en daar heeft de natuur het voor het zeggen. Dit is ook niet geheel risicoloos, dus dit moet altijd met een begeleider. Er worden veel verschillende soorten toeren aangeboden, dus voor iedereen is er wel iets te vinden!

In plaats van wadlopen kun je ook kiezen voor een waddensafari. Deze wordt georganiseerd door het zeehondencentrum PieterburenJe vaart met een klein groepje langs de geulen en zandplaten. De schipper weet precies waar de zeehonden rusten en zwemmen en als je heel stil bent, komen ze zelfs even bij de boot kijken! Tijdens de tocht kun je bij gunstig tij onder begeleiding van een gids over de zandplaten lopen.

Leuke dagjes uit voor weinig poen

Ik kan me zo voorstellen dat je niet altijd het geld hebt of dat wil uitgeven aan de toch wat duurdere uitjes. Maar ook met weinig geld zijn er leuke uitjes te ondernemen. Zie hiervoor onze blog over genoeg te doen met weinig poen. Zelf heb ik op die Facebookpagina al veel leuke tips gehaald voor een dagje weg.

 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X