Dit makkelijke recept is ideaal voor als je weinig tijd hebt. Om deze heerlijke doperwtensoep te maken kost je hooguit een twintig minuutjes. De soep is lekker als tussendoortje, maar met bijvoorbeeld garnalen of een gerookte makreel tover je de soep om tot een lichte maaltijd.
Serveer er lekkere crostini’s bij en je soep is helemaal af en superlekker! Of geef er dit heerlijke knoflookbrood bij.
En zo maak je de doperwtensoep
- Zet een ketel water op, minimaal 1 liter
Crostini
- Verwarm de oven voor op 160 º
- Snijd het stokbrood in diagonale sneetjes
- Bedruppel ze met wat olijfolie en rooster ze gedurende 10 à 15 minuten in de oven op een bakplaat
Groente
- Snijd de uien en de paprika in stukken
- Als je een verse peper gebruikt hak deze dan fijn (voeg naar smaak de rode peper toe)
- Als je sambal gebruikt i.p.v. verse rode peper, voeg die pas toe nadat je de bouillon hebt toegevoegd
- Hak de knoflooktenen fijn
Soep
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de uien, paprika, rode peper en knoflook in ongeveer 8 tot 10 minuten zacht
- Voeg een liter kokend water toe waarin met 2 groente bouillonblokjes zijn opgelost
- Doe de doperwten in de pan
- Laat 5 minuten zachtjes koken
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
- Zet de pan weer terug op het vuur
- Als je sambal gebruikt kun je nu de soep op smaak brengen
- Voeg eventueel nog wat zout en peper toe (is in principe niet nodig)
Serveertips
- Serveer de soep met een scheutje olijfolie. En garneer de doperwtensoep met de vis naar keuze.
Ingrediënten
- 2 uien
- groene paprika
- 450 gram doperwten (vers of uit de vriezer)
- 2 teentjes knoflook
- sambal of een verse rode peper
- 2 groente bouillonblokjes
- liter kokend water
- olijfolie
- optioneel: scheutje room of creme fraiche gemengd met een handvol geraspte kaas
- optioneel: garnalen of een andere vis zoals gerookte makreel of zalm
- optioneel: stokbrood voor de crostini’s
0 reacties