Doperwtensoep, lekker snel te bereiden
Gepubliceerd op: 3 juli 2018
Dit makkelijke recept is ideaal voor als je weinig tijd hebt. Om deze heerlijke doperwtensoep te maken kost je hooguit een twintig minuutjes.  De soep is lekker als tussendoortje, maar met bijvoorbeeld garnalen of een gerookte makreel tover je de soep om tot een lichte maaltijd. 

Serveer er lekkere crostini’s bij en je soep is helemaal af en superlekker! Of geef er dit heerlijke knoflookbrood bij.

En zo maak je de doperwtensoep
  • Zet een ketel water op, minimaal 1 liter

Crostini

  • Verwarm de oven voor op 160 º
  • Snijd het stokbrood in diagonale sneetjes
  • Bedruppel ze met wat olijfolie en rooster ze gedurende 10 à 15 minuten in de oven op een bakplaat
Groente  
  • Snijd de uien en de paprika in stukken
  • Als je een verse peper gebruikt hak deze dan fijn (voeg naar smaak de rode peper toe)
  • Als je sambal gebruikt i.p.v. verse rode peper, voeg die pas toe nadat je de bouillon hebt toegevoegd
  • Hak de knoflooktenen fijn

Soep

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de uien, paprika, rode peper en knoflook in ongeveer 8 tot 10 minuten zacht
  • Voeg een liter kokend water toe waarin met 2 groente bouillonblokjes zijn opgelost
  • Doe de doperwten in de pan
  • Laat 5 minuten zachtjes  koken
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
  • Zet de pan weer terug op het vuur
  • Als je sambal gebruikt kun je nu de soep op smaak brengen
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe (is in principe niet nodig)

Serveertips

  • Serveer de soep met een scheutje olijfolie. En garneer de doperwtensoep met de vis naar keuze.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand




Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X