Dit stokbrood met knoflookboter is super simpel te maken en onmisbaar bij een lekker dinertje, soep, salade of barbecue. En ook bij de borrel is het heerlijk genieten van dit heerlijke, knapperige stokbrood.
Heb je weinig tijd dan kun je een paar teentjes knoflook uitpersen. Maar knoflook uit de oven maakt dat de boter wel veel lekkerder smaakt. Het enige wat je nodig hebt is extra tijd, want de oven doet het werk.
En zo maak je het stokbrood met knoflookboter
- Verwarm de oven voor op 190°.
- Wikkel een hele knoflookbol in een stukje aluminiumfolie. Giet voordat je de folie dichtvouwt wat olijfolie over de knoflookbol.
- Laat de knoflook een half uurtje in de oven staan.
- Doe de zachte boter samen met het citroensap, chilivlokken en zeezout in een hakmolen.
- Knijp de knoflooktenen uit hun schil boven de boter.
- Hak het geheel totdat alles goed gemengd is.
- Snijd het stokbrood in plakjes, maar snijd ze niet helemaal door.
- Besmeer de sneetjes met het knoflookmengsel.
- Steek de kruiden tussen de sneetjes.
- Wikkel het stokbrood losjes in aluminiumfolie.
- Laat het stokbrood 10 tot 15 minuutjes in de oven.
- Verwijder het folie en bak het brood nog ca 5 minuten.
Ingrediënten
4/8 personen- 1 stokbrood
- 200 gram zachte roomboter
- 1 bol knoflook
- olijfolie
- Italiaanse verse kruidenmix bestaande uit takjes verse tijm, oregano, salie en rozemarijn
- sap van een citroen naar smaak
- chilivlokken
- zeezout
- aluminiumfolie
0 reacties