Zo sluit je gemakkelijk een inboedelverzekering af
Gepubliceerd op: 28 juni 2022

Een inboedelverzekering is weliswaar niet verplicht, maar toch sluit vrijwel iedereen die op zichzelf gaat wonen er eentje af. Heb je jouw inboedel nog niet verzekerd?

Dan wil je waarschijnlijk eerst antwoord op de vraag: ‘wat is een inboedelverzekering?’ Kort gezegd dekt deze verzekering schade aan losse spullen in en rondom jouw woning als gevolg van een onverwachte gebeurtenis, zoals brand, diefstal, storm of water. Schade aan geleende spullen valt meestal ook binnen de dekking en schade door eigen schuld kun je meeverzekeren. Ben je overtuigd? Dan wil je mogelijk vandaag nog wel een inboedelverzekering afsluiten. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit makkelijk en snel doet.

Kies een dekking die bij je past

Sommige mensen denken dat iedere inboedelverzekering hetzelfde is, maar dat is niet het geval. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je namelijk uit verschillende dekkingen kiezen. Wanneer je voor de standaarddekking kiest, ben je doorgaans verzekerd voor schade door:

– Brand, rook en roet
– Storm, regen, hagel en sneeuw
– Blikseminslag en inductie
– Overstroming
– Inbraak en diefstal
Vandalisme

Ook schade aan geleende spullen valt bij de meeste verzekeraars binnen de dekking van een inboedelverzekering. Schade door eigen schuld is niet standaard meeverzekerd. Toch bieden veel verzekeraars je wel de mogelijkheid om dit mee te verzekeren. Je moet in dat geval voor een uitgebreidere dekking kiezen. Omdat de dekking uitgebreider is, betaal je ook een hogere premie voor jouw inboedelverzekering.

Bereken je premie

Heb je een dekking gekozen die bij jou past? Dan sluit je de inboedelverzekering waarschijnlijk niet direct af. De meeste mensen willen namelijk eerst weten wat de premie voor deze woonverzekering is. Omdat de premie afhangt van de keuzes die je maakt, kunnen we je niet precies zeggen hoeveel een inboedelverzekering kost. Gelukkig bieden veel verzekeraars je de mogelijkheid om jouw premie te berekenen. Het enige wat je hiervoor moet doen, is een aantal vragen beantwoorden. Nadat je alle vragen beantwoord hebt, krijg je vaak direct te zien hoeveel een inboedelverzekering je per maand kost.

Als de prijs van een inboedelverzekering je aanstaat, kun je hem direct afsluiten. Bij vrijwel iedere verzekeraar kan dit tegenwoordig online, waardoor je er de deur niet voor uit hoeft. Nadat je een aanvraag hebt ingediend, neemt de verzekeraar deze zo snel mogelijk in behandeling. Hierdoor duurt het over het algemeen niet lang voordat jouw inboedel verzekerd is.

Vergelijk verzekeringen met elkaar

Bij een inboedelverzekering afsluiten raden wij je niet aan over één nacht ijs te gaan. Doe je dit wel? Dan krijg je mogelijk al snel spijt van jouw keuze. Dit voorkom je door inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Doe dit bij voorkeur via een vergelijkingssite, want op deze manier bespaar je flink wat tijd. Bij het vergelijken kijken veel mensen voornamelijk naar de premie. Niet gek, want het is prettig als je een goedkope inboedelverzekering af kunt sluiten. Toch is het niet verstandig om je te veel te laten leiden door de prijs. Wanneer je ook naar de dekking en voorwaarden kijkt, slaag je er namelijk in om de beste inboedelverzekering te vinden.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X