Zo kun je je crypto wel veilig bewaren
Gepubliceerd op: 4 januari 2023

Heb je al veel gelezen over het verliezen van crypto door het toedoen van hackers? Dan ben je ongetwijfeld op zoek naar manieren om jouw eigen investering op een goede manier te beschermen. Hoewel je geneigd bent om dit zelf te doen, kan het aan te raden zijn om het vermogensbeheer over te laten aan een professional.

Een professional als Amdax heeft namelijk voldoende kennis over de cryptomarkt, zodat het allemaal goed kan verlopen. Ook kun je hierdoor de beste beslissingen maken en nieuwe inzichten krijgen voor nieuwe investeringen. Maar hoe is jouw crypto dan goed beveiligd tegen hackers? Alles wat je moet weten staat in onderstaande informatie.

De munten verspreiden over wallets

Zowel het maken van een investering met behulp van Amdax als zelf aan de slag gaan met het investeren en bewaren van jouw cryptomunten behoeft enige voorbereiding.

Je ziet hiermee namelijk precies welke mogelijkheden je hebt. Veel mensen laten hun cryptomunten bijvoorbeeld bij een broker staan. Na de aanschaf komen de munten immers in een wallet, waarna je ze hier kunt laten staan. Je hoeft hierdoor niet te veel transacties uit te voeren. Echter is het altijd aan te raden om jouw munten bij een andere partij onder te brengen en de risico’s te spreiden. Je voorkomt hiermee dat hackers sneller de kans hebben om aan jouw investering te komen.

Voor langere tijd vastzetten of verhandelen

Jouw crypto veilig bewaren houdt ook in dat je moet bekijken welk deel je voor langere tijd vast wilt zetten. De munten kun je immers in een wallet plaatsen, waarna je de juiste koers afwacht voordat je deze weer verhandelt. Ook kun je de munten jarenlang vastzetten. In dit geval is het van belang dat je een goed vermogensbeheer uitvoert.

Wanneer je geen beveiligingslagen aanbrengt, kunnen hackers er sneller bij komen en ben je jouw vermogen kwijt. Een professional kan deze beveiligingslagen te allen tijde aanbrengen om ervoor te zorgen dat jij zeker bent van een mooi spaarpotje. Uiteraard kun je ook een deel van jouw investering gebruiken om op korte termijn een goed rendement te behalen.

Offline jouw crypto opslaan voor meer beveiliging

Als laatste kun je bij crypto veilig bewaren ook nadenken over offline wallets. Deze zijn niet verbonden aan het internet en werken uitsluitend als je deze aan een apparaat koppelt. De offline wallets zijn hierdoor niet gevoelig voor een hack. Criminelen krijgen hierdoor geen kans om aan jouw munten te komen. Wel moet je er rekening mee houden dat je in dit geval te maken krijgt met extra sleutels. Zorg ervoor dat je de sleutels niet bij de hardware bewaart, maar ook snel kunt pakken indien nodig. Zo voorkom je dat je jouw investering kwijtraakt en geen goede beveiliging hebt toegepast.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X