Select Page

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Zelfgebakken brood smaakt gewoon veel lekkerder en dat geldt zeker voor deze overheerlijke zelfgemaakte hamburgerbroodjes. Als je deze broodjes eenmaal hebt geproefd dan hoef je die voorverpakte hamburgerbroodjes uit de supermarkt echt niet meer.

Je kunt met dit recept 8 grote hamburgerbroodjes maken of 12 kleinere broodjes. Je kunt ze zo beleggen met saus, hamburger en garnering. Maar je kunt de broodjes ook even toasten.

En zo maak je de zelfgemaakte hamburgerbroodjes:

Deeg maken

  • Doe alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes in een kom.
  • Kneed alles met een deeghaak op een lage stand in 12 tot 16 minuten tot een soepel deeg wat gemakkelijk van de kom loslaat.
  • Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken. Neem een stukje deeg in 2 handen en trek het voorzichtig uit elkaar (zoals je met kauwgom kunt doen).

1e rijs

  • Vet een kom in met bakspray of zonnebloemolie.
  • Leg het deeg in de kom en draai het zodat het rondom bedekt is met olie.
  • Dek af met plastic folie en vervolgens een theedoek wat je eerst met warm water nat maakt.
  • Laat het deeg ca 60 minuten rijzen.
  • Het deeg is goed gerezen als je met een vinger in het deeg prikt en het gaatje blijft staan.

Broodjes vormen

  • Stort het deeg op een ingevette (zonnebloemolie of bakspray) werkplek (handig is bijv een siliconen mat) en druk rustig de lucht uit het deeg.
  • Vervolgens verdeel je het deeg met een uitsteker in 8 tot 12 broodjes.
  • De deegballetjes bol je nu op, dat gaat als volgt: vouw de zijkanten van het deegballetje naar het midden. Dan draai je het stukje deeg om. Maak van je hand een kommetje en leg je hand op het deeg. Draai en druk het deeg tegen de werkplek. Als het goed is ontstaat na een aantal keer draaien aan de onderkant van het deeg een soort naveltje.
  • Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en dek af met plastic folie.
  • Laat de deegballetjes ca 15 min. rusten.
  • Na 15 min druk je de balletjes met je hand plat.
  • Daarna bestrijk je de broodjes met water en bestrooi je ze eventueel met sesamzaadjes. Druk de sesamzaadjes wat vast in het deeg.

2de rijs

  • Zorg dat de broodjes op het bakblik voldoende tussenruimte hebben om verder te rijzen.
  • Laat de broodjes afgedekt onder plastic folie nog ca 60 minuten verder rijzen.
  • Met een natte vinger kun je controleren of de broodjes goed gerezen zijn. Duw een natte vinger in het deeg en het deeg moet nu langzaam terugveren.
  • Verwarm tijdens deze rijs de oven voor op 220°.

Afbakken

  • Schuif het bakblik gedurende ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.




About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje




Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X