Worstenbroodjes in croissantdeeg
Kinderen zijn gek op deze worstenbroodjes in croissantdeeg. Wij maakten ze voor de verjaardagstraktatie op school. Maar ze zijn ook makkelijk mee te nemen wanneer je een dagje uit gaat. Of je eet ze gewoon lekker thuis op. En ze zijn super gemakkelijk en snel te maken.

Je kunt de worstenbroodjes in croissantdeeg extra feestelijk maken door er geraspte kaas of maan- of sesamzaad over te strooien, voordat ze in de oven gaan.
En zo maak je de worstenbroodjes
- Handen wassen
- Verwarm de oven voor op 200°
Voorbereiden
- Laat de knakworstjes uitlekken in een vergiet of zeef
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking
- Leg dit op een snijplank en maak de openingen in het deeg op de naden dicht (dit kun je gewoon met je vingers doen)
- Snijd met een scherp mesje het deeg in repen
- Wikkel een reep deeg om elk knakworstje
- Meng het eigeel met een beetje ongeklopte slagroom
- Bestrijk de boven- en zijkant van het deeg met dit mengsel
- Bestrooi desgewenst met geraspte kaas, maanzaad of sesamzaad
Oven
- Zet de knakworstjes gedurende ca 20 – 25 minuten in de oven
- Ze zijn klaar als het deeg gaar en goudbruin is
Boodschappenlijstje
voor 3 tot 4 personen- 1 blikje croissantdeeg (hiermee kun je afhankelijk van de grootte van de reepjes 20 tot 30 worstenbroodjes maken)
- Knakworstjes
- Eigeel
- Scheutje slagroom
- Eventueel geraspte kaas, maanzaad of sesamzaad
0 reacties