Een zelfgemaakte tonijnsalade smaakt toch veel beter dan de tonijnsalade die je kant en klaar koopt. En het is helemaal niet moeilijk om te maken. Je kunt een tonijnsalade op verschillende manieren klaarmaken, maar vandaag hebben we een tonijnsalade met appel gemaakt.

Door de appels en de zilveruitjes krijgt de tonijnsalade een heerlijk frisse smaak. Je kunt de appels schillen, maar als je dat lekkerder vindt schil je de appelen niet. 

Als je van een smeuïge tonijnsalade houdt, voeg dan 3 eetlepels mayonaise toe samen met één eetlepel ketchup. Wil je juist wat minder saus, roer er dan twee eetlepels mayo door en iets meer dan een halve eetlepel ketchup. In dit recept is de Hellmann’s mayonaise gebruikt. 

En zo maak je de tonijnsalade met appel
  • Laat de blikjes tonijn uitlekken.
  • Eventueel de appelen schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes hakken of snijden.
  • De zilveruitjes fijnsnijden of hakken.
  • De appel en zilveruitjes door de uitgelekte tonijn roeren.
  • De mayonaise en de ketchup toevoegen.
  • De bieslook knippen of snijden en door de tonijn mengen.
  • Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout