Deze heerlijke stroganoffschotel van rundvlees en champignons laat zien hoe groenten een hoofdrol kunnen spelen. Deze moderne versie van de klassieke stroganoff past beter in ons nieuwe voedingspatroon. En je zet deze gezonde maaltijd binnen een half uurtje op tafel.

Je kunt deze straganoffschotel ook in de vegetarische variant maken. Verdubbel dan de hoeveelheid paddenstoelenmix, voeg een extra paprika toe en vervang het runderbouillomblokje door een groentebouillonblokje.

Serveer deze straganoffschotel met volkorenpasta of (groene) tagliatelle.

En zo maak je deze stroganoffschotel

Verhit de olijfolie in een wok en voeg de gesneden champignons of paddenstoelenmix toe en bak de champignons tot ze zacht worden. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en onder geregeld doorroeren bak je de roosjes gedurende 4 tot 5 minuten mee. Doe de gesneden paprikareepjes en de tuinerwtjes erbij. Roerbak dit nog een klein minuutje. Als laatste voeg je de runderbouillon toe, ca 100 tot 150 ml. Leg de deksel op de pan en laat nog ca 4 tot 5 minuutjes zachtjes sudderen.

Het vleesmengsel

Verhit de olijfolie in een koekenpan of braadpan en roerbak de uiringen gedurende 5 tot 8 minuten totdat ze zacht en bruin geworden zijn. Neem de uiringen uit de pan. Bestrooi de biefstuk met selderijzout en versgemalen peper, zet het vuur hoog en roerbak de biefstukreepjes in zeer korte tijd rondom bruin. Giet eventueel de cognac in de pan (houdt iets afstand).

Als het geheel geflambeerd is voeg je de creme fraiche samen met de mosterd toe. Voeg dit vleesmengsel bij de groenten en kook ondertussen de pasta al dente of gaar. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.