Ingrediënten
- 160 gr zachte roomboter
- 165 gr fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- snufje zout
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr Griekse yoghurt
- 40 gr pure chocolade (fijn gehakt)
- 25 gr zachte roomboter
- 25 gr fijne kristalsuiker
- klein snufje zout
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- spray of extra boter om in te vetten
Je kunt mij midden in de nacht wakker maken voor een straciatella cake! En helemaal als er nog een lekker krokant kruimellaagje overheen zit. Helaas dachten de anderen er ook zo over.
Toen ik vanmorgen wakker werd wilde ik stiekem nog een plakje cake eten. Maar helaas… er lagen alleen nog wat kruimels op het bord. Bordje hadden ze overigens op tafel laten staan.
De cake kun je een dag of vier tot vijf bewaren, mits je deze goed inpakt. Laat de cake wel eerst helemaal afkoelen voordat je dat doet. En hopelijk kun jij langer van de cake genieten dan hier het geval was 😉
En zo maak je de straciatella cake met kruimellaagje
Cakebeslag
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Verwarm de oven voor op 175 °.
- Mix de zachte (niet gesmolten) boter in de mixer.
- Voeg er in 2 porties de fijne kristalsuiker door.
- Klop één voor één de eieren door het beslag. Voeg pas een volgend ei toe als het voorgaande ei helemaal is opgenomen.
- Zeef de zelfrijzend bakmeel samen met het snufje zout en klop dit in drie porties kort (mixer op de middelste stand) door het beslag.
- Roer er vervolgens de Griekse yoghurt door ( dit niet meer met de mixer kloppen, maar erdoor heen roeren).
- Schep vervolgens de fijngehakte chocolade kort door het beslag.
- Vet een cakevorm in met gesmolten roomboter of bakspray.
Kruimellaag
- Mix met de mixer 25 gram gr roomboter.
- Voeg daar in één keer de suiker bij.
- Zeef de bloem met het kleine snufje zout en mix het geheel.
- Je kunt het kruimeldeeg ook met de hand tot grove kruimels kneden. Het lukt niet met iedere mixer, omdat het om een kleine hoeveelheid gaat.
- Verdeel het kruimeldeeg over de cake.
Bakken
- Bak de cake gaar in ca 40 tot 50 minuten.
- Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker droog uit de cake komt, is de cake gaar.
- Gebruik eventueel aluminiumfolie om de cake na ca. 30 minuten af te dekken, zodat de kruimels niet al te bruin worden.
- Wanneer de cake gaar is laat je deze tien minuutjes in de vorm afkoelen.
- Verwijder dan de vorm en laat verder op een rooster afkoelen.
Word lid van onze groep Smaakinspiratie op Facebook.
0 reacties