Ingrediënten
4/6 personen- 400 gr varkenshaas
- 2 preien
- 2 rode appels
- 1 bakje ananas
- bekertje creme fraiche 200 ml
- verse bieslook
- halve citroen
- 1 eetlepel kerrie
- 100/150 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel sausbinder (bijv van honig)
- peper en zout
- olijfolie
- 2 tot 3 kopjes basmatirijst
We zijn gek op gerechten die binnen een half uur op tafel staan. Kokkerellen doen we graag, maar op de doordeweekse dagen hebben we gewoon niet zoveel tijd. En dan is deze prei met varkenshaas, appel en ananas ideaal. Je maakt het in de wok, dus na afloop heb je ook nog eens minder vaat.
Door het gebruik van de appel en ananas is dit gerecht lekker fris en door het gebruik van de creme fraiche en het citroensap wordt dit frisse resultaat versterkt. Je kunt het desgewenst wat pittiger maken door een theelepel vers geraspte gember toe te voegen.
En zo maak je de prei met varkenshaas, appel en ananas
- Snijd de varkenshaas in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.
- Snijd de preien in de lengte open en was ze onder sromend water en snijd de preien vervolgens in dunne ringetjes.
- Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels vervolgens in dunne plakjes.
- Gebruik je ananas uit blik laat deze dan goed uitlekken en verdeel de ananas in stukjes.
- Snipper de bieslook fijn.
- Maak van een kippenbouillonblokje en heet water kippenbouillon.
- Zet de (basmati)rijst op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Wokken
- Wok de varkenshaasreepjes in een beetje olijfolie op hoog vuur rondom bruin. Bak de plakjes in 2 tot 3 porties zodat ze snel bruin worden.
- Bestrooi de varkenshaas met peper en zout.
- Verhit nog wat extra olie in de wokpan en voeg de prei en appel toe.
- Meng 1 eetlepel kerrie met de prei en appel en roerbak dit mengsel gedurende 4 minuten.
- Voeg de ananasblokjes toe.
- Doe daarna meteen de kippenbouillon bij het preimengsel en laat dit 1 minuutje koken.
- Voeg een halve eetlepel sausbinder bij het preimengsel en roer dit meteen goed door.
- Meng de creme fraiche door de prei.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout en bestrooi met de gesnipperde bieslook.
0 reacties