Wanneer je eenmaal zelf een keer deze pitabroodjes hebt gemaakt, wil je die uit de supermarkt echt niet meer. En ze zijn ook nog eens super gemakkelijk om zelf te maken. Het deeg moet ca 45 minuten tot een uur rijzen, dan de pitabroodjes vormen, nog even 10 minuten laten narijzen en dan 110 tot 15 minuutjes afbakken in een hete oven. 

En zo maak je de pita’s

Deeg

  • Doe 370 gram bloem in een mengkom
  • Verwerk daar de droge gist doorheen
  • Voeg de Griekse yoghurt, zout, olijfolie en het handwarme water toe
  • Meng het deeg op de laagste stand gedurende ca 5 minuten, totdat je een glad deeg zonder klontjes hebt
  • Doe het deeg over in een ingevette kom
  • Laat het deeg onder plastic folie en daarna afgedekt met een vochtige theedoek ca 45 min tot een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek
  • Vet het plastic folie ook even in, anders gaat het misschien aan je deeg plakken

Vormen  

  • Verwarm de oven voor op 230 °
  • Bestrooi je werkblad met bloem
  • Haal het deeg uit de kom
  • Leg het op het met bloem bekleed werkblad en druk de lucht eruit
  • Vorm 6 bolletjes van het deeg
  • Druk de bolletjes met je platte hand vlak, zodat je de pitavorm krijgt
  • Laat de broodjes op de bakplaat nog 10 minuten over een vochtige doek narijzen

Afbakken

  • Bak de broodjes gedurende 10 tot 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 230°
  • Laat ze afkoelen op een rooster