Ik vind de trend van gerechten in een kom serveren heerlijk. Het is lekker makkelijk en het staat gewoon gezellig. En je kunt er lekker mee op de bank ploffen 😉 Vandaag een pastabowl met tomaten en feta die je zowel lauw als koud kunt eten. En hij staat snel op tafel dus ideaal voor een doordeweekse dag. En wat er overblijft  neem je de volgende dag gewoon mee naar je werk.

Ik heb zelf een drie kleuren pasta gebruikt, maar je kunt uiteraard ook een volkoren pasta kiezen. Zelf houd ik van kleurig eten (het oog wil ook wat 😉 ) dus zitten er verschillende kleuren kleine tomaatjes door de pastabowl. 

En zo maak je de pastabowl met tomaten en feta

Pasta

  • Kook de pasta in gezouten kokend water al dente of als je daar niet van houdt dan kook je de pasta één of twee minuutjes door.
  • Giet de pasta af en spoel af onder koud stromend water, zodat de pasta niet blijft plakken.

Tomaten, rucola, basilicum en feta

  • Hak de half zongedroogde tomaatjes fijn samen met de olie in het bakje of uit de pot.
  • Snijd de rucola in reepjes.
  • Scheur de basilicum blaadjes.
  • Was en snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
  • Snijd eventueel de gegrilde paprika in blokjes.
  • Roer de fijn gehakte zongedroogde tomaatjes door de pasta.
  • Hussel daar de cherrytomaatjes, rucola en basilicumblaadjes door samen met de event. paprikablokjes.
  • Verkruimel de feta boven de pasta en schep dit door de pasta.
  • Roer er tot slot 3 eetlepels witte balsamico door.

Serveren

  • Schep de pasta in een kom en serveer met lekker brood bijv. een zuurdesembrood.