Select Page

Pasta met venkel en chorizo

Pasta met venkel en chorizo

Er staat weer een lekker pastagerecht klaar. Ik houd van pasta en zeker in combinatie met mijn favo worst chorizo en verschillende soorten groenten. De dressing is simpel, gewoon wat citroensap, gemalen chilivlokken en wat geraspte kaas. En klaar is je pasta met venkel en chorizo.

Dit is een lekker en gezond gerecht want het zit boordevol groenten. Zeker als je ook voor de volkoren tagliatelle gaat. Liever geen vlees? Je kunt de chorizo weglaten. 

En zo maak je de pasta met venkel en chorizo
  • Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water of gebruik een bouillonblokje.
  • Was de verschillende groentesoorten.
  • Snijd de venkels in ringen en bewaar het loof voor de garnering.
  • Verwijder van de paprika’s de zaadlijsten en snijd ze in smalle reepjes.
  • Schaaf met een rasp of kaasschaaf plakjes van de courgette.
  • Pel, halveer de rode ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Verdeel de broccoli in roosjes of gebruik broccoliroosjes uit de vriezer.
  • Snijd de chorizoworst in plakjes tenzij je de chorizo al gesneden hebt gekocht.
  • Verwarm de wok op hoog vuur en giet er wat olijfolie in.
  • Bak de chorizo krokant.
  • Neem dit uit de pan en houd de chorizo apart.
  • Bak in het vet van de chorizo de uien, broccoli, venkel, courgette, doperwten  en de paprika.
  • Temper het vuur als het te hard gaat.
  • Als de groente beetgaar zijn voeg je de chorizo weer toe.
  • Giet de pasta af als deze gaar is.
  • Haal het chorizo-groentemengsel uit de pan en meng dit door de pasta.
  • Breng op smaak met citroensap en gemalen chilivlokken. 
  • Strooi er nog wat fijngeknipte loof van de venkel over.
  • En maak het eventueel af met geraspte kaas.




Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje




Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X