Deze heerlijke oosterse wortelsoep zet je binnen een half uurtje op tafel. Door het gebruik van wortelen en kokosmelk smaakt de soep mild, maar door het gebruik van de kruiden ook weer lekker pittig. Serveer er naan bij en groentechips uit de oven of airfryer.
We eten hier thuis veel soep. Gewoon als tussendoortje of als maaltijdsoep. Als ik groente overheb vind ik het heerlijk om te experimenteren en er een lekkere en gezonde soep van te maken.
Het maken van mooie foodfoto’s blijft lastig, maar ik ben dan ook geen fotograaf of stylist. Soms denk je bij het stylen, dat is leuk. Zoals bij deze foto dacht ik dat wat sinaasappelsap op de marmeren plank wel leuk zou staan… Het lijkt zo makkelijk om een bordje eten te fotograferen, maar het kost soms meer tijd dan het bereiden van het recept, maar we blijven proberen 😀
En zo maak je de oosterse wortelsoep
- De uien pellen, twee kantjes afsnijden en fijn snijden of hakken
- Knoflookteentjes pellen en fijnhakken
- Gember schillen en fijnhakken
- Rode peper halveren en met of zonder zaadjes in dunne ringetjes snijden
- Olijfolie verhitten in een pan
- De uien, knoflook, gember en de rode peper gedurende 10 minuutjes zachtjes bakken
- Af en toe roeren
- Ondertussen de winterwortel schoonmaken en in schijfjes van ca een halve centimeter snijden, in totaal heb je 550 gram schoongemaakte wortel nodig
- Na 10 minuten de wortel toevoegen en gedurende 5 minuten op half hoog vuur meebakken
- Af en toe blijven roeren
- Na 5 minuten 1 liter kippenbouillon toevoegen
- Dit ca 15 tot 20 minuutjes laten koken totdat de wortel gaar is
- Ondertussen een aardappel (geschild 150 gr) en een winterwortel (geschild 150 gr) schillen en in juliennereepjes snijden
- De aardappel en wortelreepjes in de kippenbouillon bijna gaar koken.
- De pan van het vuur halen en met de staafmixer de soep pureren
- De kokosmelk en de sap van de halve sinaasappel er door roeren
- Op smaak brengen met zout en eventueel peper
- Garneren met de aardappel en wortelreepjes en de verse koriander of peterselie en een schepje kokosmelk
Ingrediënten
4/6 personen- 600 gram geschilde en in schijfjes gesneden winterpeen
- 2 fijn gesneden zoete uien
- 3 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 stengels citroengras
- 1 eetlepel fijn gehakte gember
- in dunne ringetjes gesneden halve rode peper, met of zonder zaadjes
- olijfolie
- 1.2 liter kippenbouillon
- sap van een halve sinaasappel
- 125 ml kokosmelk
- zout en peper
- Voor de garnering:
- ca 200 à 250 gram geschilde winterpeen, in dunne reepjes gesneden
- ca 200 gram geschilde aardappel, in dunne reepjes gesneden
- kippenbouillonblokje
- bosje verse peterselie of koriander
- 75 ml kokosmelk
0 reacties