Nieuw glaswerk kopen – Waar kun je uit kiezen?
Gepubliceerd op: 18 mei 2022

Glazen zijn belangrijk: je hebt ze dagelijks weer in gebruik. En er zijn een heleboel glazen om uit te kiezen. Ga je nieuwe glazen scoren? Je kunt een specifieke selectie maken of direct een complete set in huis halen. Van gewoon een glaasje water tot een luxe cocktail: dit zijn onze tips.

Waterglazen

Water wordt verreweg het meest gedronken gedurende de dag. Daarom is het fijn als je goede waterglazen hebt! Onze tip: ga voor lekker grote glazen. Zo krijg je makkelijk meer water binnen als je een glas leegdrinkt. En dat is alleen maar goed voor de gezondheid!

De glazen zijn er trouwens niet alleen in een basic, doorzichtige kleur te vinden. Wil je meer met kleur uitpakken? Ga dan op zoek naar glazen in groen, rood, roze of blauw. Die kleuren geven meteen een zomers gevoel.

Wijnglazen

Wijntje erbij? Heerlijk bij het diner of tijdens een borrel. Het is natuurlijk wel zo prettig als je die lekkere wijn in een goed glas kunt serveren. Van een traditioneel glas tot een moderner glas: er is genoeg keuze. Echte kenners halen zelfs afzonderlijke wijnglazen in huis voor rode en voor witte wijn. En denk ook aan glazen voor de bubbels, zoals champagneglazen. Met een complete set kun je alle wijnsoorten netjes serveren.

Longdrinkglazen

Longdrinkglazen worden vaak verward met waterglazen, maar zien er toch net wat anders uit. Zo zijn longdrinkglazen vaak wat smaller. Ze zijn bedoeld om frisdrank in te serveren, zoals cola. Maar je kunt er uiteraard ook prima een glas limonade uit drinken, om maar iets te noemen.

Theeglazen

Thee kan prima uit een glas worden gedronken!

Al is een mok natuurlijk tevens een optie. Ga je het liefst voor glas? Kies voor dik glas, of dubbelwandig glas. Zo blijft de warmte beter bewaard en voelt het glas minder heet aan als je het vastpakt. Wel zo praktisch.

Cocktailglazen

Pak je van tijd tot tijd uit met een cocktail? Dat is leuk! Het gaat natuurlijk om de smaak, maar toch ook wel om het totaalplaatje. Ga daarom op zoek naar fraaie cocktailglazen. Van een martiniglas tot een coupeglas, van een tumbler tot een ballonglas – bepaal welke glazen benodigd zijn voor de cocktails die jij graag drinkt of maakt. Hier kun je je selectie op afstemmen!

Bierglazen

Hoewel bier uit een flesje of blikje kan worden gedronken, is het wel wat chiquer om het te serveren in een glas. Haal daarom wat bierglazen in huis. Let wel: per biersoort is er weer een uniek glas te vinden. Hoewel het vrijwel onmogelijk is om alle bierglazen in huis te halen, kun je wel glazen voor de populairste soorten kiezen. Denk aan glazen voor pils tot Belgisch bier of bockbier. Proost!

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X