Met dit stappenplan vind je een goedkope zorgverzekering
Gepubliceerd op: 9 maart 2023

In Nederland kun je een goedkope zorgverzekering vinden door verschillende factoren in overweging te nemen. Als je 18 jaar bent, wordt het tijd om je af te vragen welke zorgverzekering het beste bij jou past.

In dit artikel bespreken we enkele stappen die je kunt nemen om de beste en goedkope zorgverzekering voor jouw specifieke behoeften te vinden.

Stap 1: Bepaal je behoeften

Voordat je begint met het vergelijken van verzekeringen, is het belangrijk om te bepalen welke zorg je nodig hebt en hoe vaak je deze zorg gebruikt. Als je bijvoorbeeld regelmatig naar de tandarts gaat, wil je wellicht een verzekering met een goede dekking voor tandzorg. Als je weinig zorg nodig hebt, is het waarschijnlijk beter om te kiezen voor een goedkope zorgverzekering met een lagere premie.

Stap 2: Vergelijk verzekeringen

Een zorgverzekering voor studenten is vaak een stuk goedkoper dan andere zorgverzekeringen. Toch wil je ze goed vergelijken, zodat je niet de verkeerde keuze maakt. Er zijn verschillende websites en vergelijkingsdiensten die je kunt gebruiken om verzekeringen te vergelijken. Hier vergelijk je verzekeringen op basis van prijs, dekking en aanvullende verzekeringen. Het is belangrijk om de vergelijking te maken op basis van jouw specifieke behoeften, zodat je een goedkope zorgverzekering vindt die bij je past.

Stap 3: Kijk naar aanvullende verzekeringen

Sommige verzekeringen bieden aanvullende verzekeringen aan, zoals tandzorg, fysiotherapie of bril- en contactlenzenverzekering.

Als je regelmatig deze soorten zorg nodig hebt, is het waarschijnlijk beter om te kiezen voor een verzekering met aanvullende verzekeringen, omdat je hiermee geld bespaart.

Stap 4: Kijk of je recht hebt op zorgtoeslag

Als je nog studeert en /of een laag inkomen hebt, dan heb je eigenlijk bijna altijd recht op zorgtoeslag. Dit kun je zelf bij de belastingdienst toeslagen aanvragen. Wat je nodig hebt zijn een DigiD en je inkomensgegevens. Daarnaast moet je de berichtenbox van Mijn Overheid activeren, als je dat nog niet hebt gedaan. 

Stap 5: Bespreek de verzekering met een expert

Als je twijfelt over de goedkoopste zorgverzekering die het beste bij je past, is het verstandig om te overleggen met een expert. Er zijn verschillende instanties of personen die veel verstand hebben van bepaalde zorgverzekeringen en zorgverzekeraars.

In het vinden van een goedkope zorgverzekering is het belangrijk om je behoeften te bepalen, verzekeringen te vergelijken, aanvullende verzekeringen in overweging te nemen en de verzekering te bespreken met een expert. Door deze stappen te volgen, vind je een verzekering die bij je past en die binnen je budget valt. En vergeet je zorgtoeslag niet aan te vragen!
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X