kerstversiering opruimen
Kerstversiering opruimen + tips voor een gezellig thuis
Gepubliceerd op: 3 januari 2020

Ik vind het heerlijk om mijn huis in kerstsfeer te brengen. Maar na de kerst vind ik het wel welletjes en staat de kerstversiering opruimen op mijn to do lijstje. Maar het huis voelt na het opruimen best wel kaal aan. Dus is het ook meteen weer tijd voor wat nieuwe accessoires en planten. 

Als je bijgelovig bent, dan haal je uiterlijk de boom met Driekoningen weg. Staat de boom namelijk nog na 6 januari, dan schijnt dit ongeluk te brengen 😉

Kerstballen opruimen

De kerstballen opruimen doe je het makkelijkst in een opbergdoos met een kartonnen vakverdeling. Lege eierdoosjes zijn bijvoorbeeld handig om kleine kerstballetjes in op te ruimen.

Je kunt de kerstballen ook in een schoenendoos of een andere doos of opbergbox opruimen. Kies dat wel voor extra bescherming van de vaak tere kerstballen. Wikkel ze in een oude krant of i.d.

De kersthaakjes kun je volgend jaar gewoon hergebruiken. Laat de haakjes aan de versieringen zitten of verzamel ze in een apart klein doosje.

De overige kerstversiering opruimen

Om de snoeren netjes op te ruimen zonder dat ze in de knoop komen kun je het beste een stuk krant of een dun tijdschrift oprollen. Je hebt dan een mooie koker om de lichtjes op te rollen.

Je kunt de kerstlichtjes ook om een stuk karton wikkelen.

Kralenkettingen kun je in een leeg en droog waterflesje opruimen. Bij voorkeur 1 ketting per flesje.

Bloemen, dieren en andere prullaria kun je naar gelang de kwetsbaarheid in vloei- of oud papier wikkelen, zodat ze beschermd zijn tegen stof, vuil en eventueel breken.

Staande figuren zoals een kerstman, sneeuwpop etc., kun je opbergen in een doos, tas of zak. Zorg dat er in ieder geval geen stof of vuil bij kan komen. Dan kun je er een paar jaar langer van genieten.

De kunstkerstboom vervolgens demonteren en weer opbergen in de doos of in een speciale tas voor kerstbomen. De echte boom met kluit kun je eventueel in de tuin planten. Zie ook de site van Milieu Centraal. Veel gemeentes organiseren één of meerdere inzamelingsdagen voor echte bomen.

En heb je een hekel aan de kerstboom optuigen en weer aftuigen? Dan kun je – als je de ruimte hebt – de kunstboom in bijvoorbeeld noppenfolie inpakken en in de berging of op zolder zetten. En dan voorzichtig de hele boom verhuizen 🙂

Nieuwe woondecoratie

Ik houd eigenlijk van alle seizoenen en ik vind het heerlijk om elk seizoen met wat nieuws te komen. Maar als ik ieder jaar  ga shoppen, ben ik gewoon teveel geld kwijt.

Voor nieuwe spullen snuffel ik dus geregeld op sites zoals Marktplaats en ik ben in de loop der tijd al eigenaar geworden van leuke hebbedingetjes. Wat hier in huis niet meer gebruikt wordt, gaat in de verkoop. En wat de moeite van het bewaren waard is, verhuist naar de zolder. En wil ik wat nieuws neerzetten, dan ga ik eerst grasduinen op zolder.

Breng je huis in winterse sferen

Het wordt vroeg donker en dan kun je met lichtjes je interieur een gezellige en warme sfeer creëren. Dus haal de kaarsen, kandelaars en theelichtjes maar tevoorschijn.

Heerlijke zachte stoffen zijn ideaal voor de winter. Je kunt ze als decoratie gebruiken om de bank, een tafeltje of een fauteuil leuk te stylen. Maar ze zijn ook lekker om in weg te kruipen.

Met winterse,  zachte kussentjes kun je makkelijk een warme sfeer creëren. Probeer eens te variëren met verschillende materialen of kies naast neutrale tinten voor één opvallend exemplaar.

Ook superlekker in huis zijn de geurkaarsen en/of geurstokjes. Gebruik niet teveel verschillende geuren, want dan kan het wel eens vreemd gaan ruiken.

Om inspiratie op te doen kun je een kijkje nemen op pinterest.

Haal het voorjaar in huis

Je kunt natuurlijk ook het voorjaar in huis halen, ook al is het nog hartje winter. Er zijn momenteel bij de tuincentra, doe het zelfzaken en de bloemisten al volop voorjaarsbollen te koop zoals narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, tulpen enz. Het voordeel van de bollen is dat ze langer meegaan dan een bos bloemen. En je kunt ze naderhand – als ze uitgebloeid zijn – in de tuin planten.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X