Kauwgom verwijderen uit kleding, haren of tapijt
Gepubliceerd op: 14 mei 2018
Kauwgom verwijderen uit kleding

Kauwgom verwijderen uit kleding gaat relatief gemakkelijk met deze tips:

Leg het kledingstuk met de kauwgom naar boven in de vriezer zodat de kauwgom hard wordt. Je kunt het daarna met een mesje voorzichtig los schrapen. Eventuele restjes kun je verwijderen door een kop witte natuurazijn aan de kook te brengen en daarmee de vlek te deppen of voorzichtig los te borstelen.

Daarna het kledingstuk wassen volgens het wasvoorschrift.

Kauwgom uit tapijt of van meubelen verwijderen

Kauwgom in het tapijt of op je stoel of bank koel je met ijsblokjes. Doe een aantal ijsblokjes in een plastic zakje en koel de kauwgom totdat deze hard is geworden.

Vervolgens ook weer voorzichtig los schrapen en eventuele restjes kauwgom behandelen met witte natuurazijn (zie boven). Test dit voor de zekerheid wel eerst op een onopvallend stukje stof of tapijt.

Kauwgom uit haren verwijderen

Is er kauwgom in de haren terechtgekomen dan kun je dit loskrijgen door de kauwgom met pindakaas te behandelen. Even laten intrekken en daarna met de vingers los wrijven. Uiteraard daarna de haren wel goed uitwassen.

Of de kauwgom insprayen met haarlak of koelen met ijsblokjes, hierdoor wordt de kauwgom hard. En dan met je vingers de kauwgom los proberen te peuteren.

Vlekken algemeen

Als je niet goed weet wat de herkomst van een vlek is kun je op de volgende manieren de vlek proberen te verwijderen:

  • Koolzuurhoudend mineraalwater is een prima snelwerkend vlekkenmiddel. Giet een beetje koolzuurwater direct op de vlek en laat even intrekken. Daarna kun je met een schone spons of doek het vocht opdeppen.
  • Een oude vlek kun je inwrijven met een mengsel van twee eetlepels wasmiddel en drie eetlepels azijn. Laat het kledingstuk drogen en was het daarna volgens het wasvoorschrift.
  • Bij hardnekkige vlekken maak je een mengsel van drie eetlepel warm water en twee eetlepels wasmiddel. Met een zachte schone borstel wrijf je over de vlek en daarna droog je de plek. Eventueel kun je de behandeling herhalen.

Na het behandelen van een vlek moet je de natte plek drogen met een föhn om te voorkomen dat er randen aan de vlek ontstaan. Houd de föhn niet te dicht bij de stof.

Wanneer je een vlekkenmiddel gaat gebruiken, probeer het dan eerst uit op een onopvallende plaats (bijvoorbeeld de binnenkant van de zoom) om vervelende verrassingen te voorkomen. Zelfs mineraalwater kan op een tere stof als zijde een kring achterlaten.

Heb jij nog tips om kauwgom te verwijderen, laat dan hieronder een berichtje achter.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X