Hoe kun je een laminaatvloer goed schoonmaken?
Gepubliceerd op: 26 oktober 2022

Vandaag de dag is laminaat een van de populairste vloeropties. Dit komt doordat het een aantrekkelijk uiterlijk heeft, terwijl het ook nog eens kosteneffectief is.

Een laminaatvloer kan bovendien allerlei houtsoorten nabootsen, maar het kan ook de look van steen hebben bijvoorbeeld. Je moet het bovendien niet schoonmaken met agressieve producten. Hieronder lees je hoe je wel een laminaatvloer moet reinigen!

Stap 1: Stofzuigen of vegen

Om ervoor te zorgen dat je laminaat vloer er schoon uitziet en lang mooi blijft, is het van belang om de vloer regelmatig te stofzuigen. Eventueel kun je er ook voor kiezen om dit te doen met een bezem, maar dit is meer werk en het levert bovendien vaak minder goede resultaten op. Pak daarom de stofzuiger erbij! Bovendien moet je direct gemorste vloeistoffen opvegen om te vermijden dat dit blijvende schade wordt. Door dit te doen, weet je zeker dat je laminaatvloer geen schade oploopt. Doe dit ook als je een PVC vloer hebt!

Stap 2: Licht vochtig dweilen

Is alleen stofzuigen niet voldoende om je laminaatvloer te reinigen?

Licht vochtig dweilen kan dan uitkomst bieden, al moet je hierbij voorzichtig zijn. Te nat dweilen moet je bijvoorbeeld beslist vermijden, dit kan namelijk vochtschade opleveren aan je mooie vloer. Daarnaast is het belangrijk om twee emmers water te gebruiken bij het dweilen van laminaat. De ene gebruik je voor schoon water, in de ander zit juist vies water. Een vuile dweilkop zorgt ervoor dat er strepen achterblijven op je laminaatvloer, voorkom dit door het regelmatig in de emmer met schoon water te schoonmaken. Overigens moet je altijd eerst de vloer stofzuigen voordat je het dweilt!

Stap 3: De vloer drogen

Blijft er water op de vloer staan nadat je het gedweild hebt? Het is van belang om het laminaat dan nog te drogen met een microvezeldoek. Eventueel kun je trouwens ook nog gebruik maken van een laminaatvloerreiniger. Bij een laminaatvloer moet je juist nooit was, bleekmiddel of acrylproducten gebruiken, hiermee beschadig je namelijk de vloer van de afwerking.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X