Hoe kun je een bedrijfsfinanciering makkelijk online berekenen?
Gepubliceerd op: 18 november 2022

Is er sprake van een tijdelijk liquiditeitsprobleem binnen jouw bedrijf? Of heb je geld nodig om te investeren in groei of uitbreiding? Dan kan een bedrijfsfinanciering uitkomst bieden. Om te bepalen of dit daadwerkelijk het geval is, ben je vast benieuwd hoeveel je kunt lenen. Zelf is dit eigenlijk niet te berekenen, want de hoogte van een lening hangt af van verschillende factoren.

Gelukkig kun je tegenwoordig makkelijk online een bedrijfsfinanciering berekenen. In deze tekst leggen wij je uit hoe dit in zijn werk gaat.

Kies het financieringsdoel

Wil je online een bedrijfsfinanciering berekenen? Dan heeft een geldverstrekker een aantal gegevens van je nodig. Allereerst willen zij graag weten waar je de financiering voor gaat gebruiken. De meeste geldverstrekkers hebben al een selectie gemaakt, waardoor je enkel één van de opties uit het lijstje hoeft te kiezen. Voorbeelden van financieringsdoelen waaruit je kunt kiezen zijn: groei en uitbreiding, voorraden en debiteuren, machines, inventaris, voertuigen, herfinancieren en werkkapitaal. Kies simpel weg onder welk doel jouw plannen vallen, zo vallen zonnepanelen voor je bedrijfspand onder groei en uitbreiding en salaris onder werkkapitaal.

Vul het gewenste leenbedrag in

Zodra je op de site van een geldverstrekker het financieringsdoel hebt geselecteerd, ga je door naar het leenbedrag. Waar je bij het financieringsdoel nog uit enkele opties kon kiezen, kun je in deze regel meestal zelf een bedrag invullen.

Denk niet dat helemaal zelf bepaalt hoeveel je kunt lenen, want er zit wel een maximum aan een bedrijfsfinanciering. Je kunt maximaal één miljoen euro lenen. Dit geldt zowel voor een zakelijke lening als voor zakelijk krediet. De meeste geldverstrekkers werken daarnaast met een minimumbedrag. Het minimale bedrag dat je moet lenen is meestal 5000 euro. Als je minder dan het minimumbedrag of meer dan het maximumbedrag invult, past de site vaak vanzelf het leenbedrag aan naar het minimum of maximum.

Bepaal de looptijd

Als je ook het gewenste leenbedrag ingevuld hebt, ga je door met de looptijd. Wanneer je een zakelijke lening afsluit, kies je zelf de gewenste looptijd. Je kunt kiezen voor 3, 6, 9, 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Hoe langer de looptijd, des te lager het bedrag dat je maandelijks aflost. Alhoewel een lange looptijd interessant lijkt, zit er ook een nadeel aan. Je betaalt namelijk langer rente, waardoor een zakelijke lening een stuk duurder uit kan vallen. Bij zakelijk krediet kun je zelf geen looptijd kiezen. Dit komt doordat deze financieringsvorm een standaard looptijd heeft van 36 maanden. Een geldverstrekker kan het zakelijk krediet overigens wel verlengen.

Bereken je lening

Nadat je alle velden hebt ingevuld, kun je jouw bedrijfsfinanciering online laten berekenen. Hiervoor klik je simpelweg op de hiervoor bestemde knop. Vervolgens word je gevraagd om een aantal gegevens in te vullen. Dit is nodig omdat de geldverstrekker je dan een aanbod op maat kan doen. Het aanbod is overigens geheel vrijblijvend. Hierdoor bepaal je helemaal zelf of een bedrijfslening aanvragen voor jou interessant genoeg is.

Vergeet overigens niet om ook naar de kosten van een zakelijke lening te kijken. Je moet iedere maand immers een deel van het geleende bedrag aflossen. Naast aflossing bestaat dit bedrag ook uit rente. Bepaal goed voor jezelf of je de lasten van de bedrijfsfinanciering kunt dragen. Dien alleen een aanvraag in als dit het geval is!

Categorieën

Download onze app

Product van de maand




Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X