moederdag
Het is weer bijna moederdag!
Gepubliceerd op: 2 mei 2019
Het is weer bijna moederdag. Al voordat ik zwanger raakte riep ik al heel stoer, moederdag vieren is niets voor mij. Het is een commercieel feest en daar doe ik niet aan mee! En toen werd de oudste geboren en mijn eerste moederdag ging geruisloos voorbij. Maar ja, ik had zelf steeds geroepen dat het een commercieel feest was… Maar toen het zover was moest ik toch wel even iets wegslikken. Heel stiekem had ik toch gehoopt dat manlief iets zou doen of regelen. 
Het is een beetje een dubbel gevoel wat ik met de speciale dagen heb zoals vader- en moederdag, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Valentijnsdag. Het is zo ontzettend leuk als iemand spontaan iets onderneemt om er een leuke dag en/of avond van te maken. Maar aan de andere kant is het minder leuk omdat iemand iets regelt omdat hij of zij het als een verplicht nummer ziet. Omdat het nu eenmaal zo hoort. Vooralsnog ben ik er niet uit, ik hink nog steeds op twee gedachten en ik ben al een hele poos moeder.

Tuinkabouters

Toen de kinders de leeftijd bereikten dat ze naar de basisschool gingen, kwamen ook de zelfgemaakte cadeautjes het huis binnen. Die trotse koppies als ik hun knutsels uitpakte, dat was heerlijk om te zien. Een paar jaar later gingen ze zelf naar het winkelcentrum om cadeautjes te kopen. Favoriet waren de Blokker en de drogist. Bij de laatste werden sieraden gekocht. Het zijn wel heel opvallende sieraden, maar omdat ze die zelf hebben uitgekozen zijn ze me toch dierbaar.

En de jongste leefde zich uit bij de Blokker. Een paar jaar lang kreeg ik elk jaar een prachtige tuinkabouter. En als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het wel tuinkabouters  😀 Maar ook de tuindwergen kregen een ereplaatsje in de tuin.

Leuke ideeën voor moederdag

Huishoudelijke apparaten zijn wat mij betreft absoluut geen favoriete cadeaus voor moederdag. Maar wat kun je nu wel geven?

  1. De zelfgemaakte cadeautjes staan absoluut op nummer 1.
  2. De cadeautjes die de kinderen echt helemaal zelf uitzoeken. Mijn moeder werd elk jaar met moederdag verwend met een ontbijtbordje in een opvallende kleur. Die dag mocht ze ervan eten, daarna maakten wij (broertjes en zusjes) geregeld ruzie wie van het oranje of rode bord mocht eten.
  3. Het ontbijtje op bed. Heerlijk in bed liggen en luisteren naar de geluiden die uit de keuken komen.
  4. Wat ik geregeld met mijn schoonmoeder deed, was een heerlijk beautydagje. Wat mij betreft echt een aanrader.
  5. Lekker uit eten gaan.

Omadag

Ik denk dat ik maar een omadag ga invoeren. Misschien komt dan later één van mijn kleinkinderen met een nieuwe collectie tuinkabouters. Ingefluisterd door één van mijn kinderen dat oma dat toch echt heel erg mooi vindt 😉

Tot slot wil ik alle moeders, grootmoeders en oppasmoeders een hele fijne moederdag wensen. Geniet ervan!

Veel liefs van Mieke

Hoe vier jij moederdag? En heb je nog leuke moederdagtips? Je kunt hieronder een reactie achterlaten.

 
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X