Select Page

Guacamole, een lekker basisrecept

Guacamole, een lekker basisrecept

Avocado’s zijn heerlijk en je maakt er in een handomdraai een zalige dipsaus mee zoals guacamole. We geven je hier het basisrecept wat je zelf nog verder kunt aanpassen. Je kunt de guacamole fijn pureren, maar je kunt hem ook prakken, waardoor de structuur wat grover blijft. De Mexicaanse dipsaus smaakt heerlijk bij nacho’s, tortilla’s of een lekker stukje brood.  

Gebruik rijpe avocado’s, met onrijpe exemplaren kun je niets. Je kunt zachtjes in de avocado knijpen en als deze meegeeft is de avocado rijp en eetbaar. Kun je de vrucht heel makkelijk indrukken dan is de avocado overrijp. Dan kun je de vrucht beter laten liggen, want die is echt niet meer lekker.

Je kunt ook bij het steeltje van de avocado de rijpheid testen. Als je het steeltje verwijderd en er is een bruin kuiltje zichtbaar dan is de vrucht niet goed. Is het kuiltje helder van kleur dan is de avocado rijp.

Deze guacamole is al lekker romig. Maar wil je de dipper nog wat romiger maken gebruik dan wat crème fraîche of zure room. De guacamole kun je het beste bewaren door de pit in het bakje te stoppen en deze af te dekken met plastic folie. Hierdoor is de kans op verkleuring een stuk kleiner geworden.

En zo maak je de guacamole
  • Schil de guacamole’s en verwijder de pit.
  • Lepel de vrucht uit en doe het vruchtvlees in een kom.
  • Snipper de ui en doe dit bij de avocado’s.
  • Prak het geheel met een vork of maal het fijn.
  • Voeg het limoensap toe en meng dit door het avocadomengsel.
  • Hak de koriander of peterselie fijn. Wanneer je peterselie gebruikt kies dan voor de platte peterselie, deze is verfijnder van smaak.
  • Breng het geheel op smaak met gemalen zeezout.
  • Je kunt de guacamole desgewenst verder aankleden met een uitgeperste teen knoflook. 
  • Je kunt een groene of rode peper fijnhakken en als je een pittiger guacamole wil, de zaadjes ook gebruiken.
  • Wil je maar een klein beetje extra pit aan je dipper geven gebruik dan de gemalen chilipepers.
  • Een tomaat of een paar half zongedroogde tomaatjes kun je ook nog extra toevoegen.




Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje




Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X