Ingrediënten
4 personen- bosje groene asperges
- 1 courgette
- 1 stronk broccoli
- 200 gram tuinerwtjes (uit de vriezer)
- 1 rode paprika
- bakje cherrytomaatjes
- 1 ui
- 1 tot 2 eetlepels ricotta of crème fraîche
- rasp van een (biologische) citroen
- sap van een halve citroen
- gemalen chilivlokken
- geraspte Italiaanse kaas
Zoals al eerder gezegd ben ik gek op het eten uit kommetjes. Heerlijk op de bank met één van mijn favoriete komgerechten: de groentebowl.
Je kunt uiteraard ook andere groenten aan je groentebowl toevoegen of groente weglaten.
En zo maak je de groentebowl
Voorbereiding
- Was de courgette en snijd de courgette overlangs door midden. Snijd de twee helften vervolgens in dunne plakken van ca 3 mm.
- Was de paprika en snijd deze in smalle reepjes.
- Was de broccoli en verdeel de stronk in kleine roosjes of gebruik broccoli uit de vriezer.
- Haal de tuinerwtjes uit de vriezer.
- Was de asperges en verwijder het onderste deel stugge deel (2 tot 3cm) en snijd de asperges in 3 of 4 stukken.
- Kook de broccoli en asperges in ca 3 tot 4 minuten beetgaar.
- Ui pellen, halveren en overlangs halveren en vervolgens in dunne ringen snijden.
- Tomaatjes wassen en halveren.
- Citroen wassen en de schil raspen.
- Kaas raspen.
Bereiden
- Verhit 1 tot 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg hier alle groente aan toe behalve de tomaatjes.
- Doe na ca 3 minuutjes de tomaatjes erbij.
- Na een minuutje de ricotta of de crème fraîche er door roeren samen met de citroenrasp.
- Op smaak brengen met de citroensap en de gemalen chilivlokken.
Serveren
- Serveren in een kom met wat geraspte kaas.
0 reacties