Gezellig diner in de planning? Vergeet vooral dit niet
Gepubliceerd op: 24 februari 2022

Een gezellig etentje organiseren voor vrienden of familie, is echt iets om naar uit te kijken. Ja, het is even aardig wat werk, maar daar krijg je een hoop voor terug. Een avond om van te genieten, mooie herinneringen, fijn gezelschap. 

En lekker eten natuurlijk, al zal je dat in de meeste gevallen wel eerst zelf even moeten bereiden. Dat er eten in huis gehaald moet worden, dat zullen de meeste mensen niet snel vergeten. Het is tenslotte een etentje, de kans is groot dat je al een tijd van tevoren met het menu aan de gang gaat. Want dat is per slot van rekening ook één van de leuke dingen van het organiseren van een etentje vind ik zelf.

Zorg dat je tafel beschermd is

Laten we beginnen met iets dat er vooral voor kan zorgen dat je ook als het etentje is afgelopen nog steeds een goed gevoel hebt. De juiste bescherming voor je eettafel. Zeker als deze een beetje kwetsbaar is, gemaakt van mooi hout bijvoorbeeld, wil je deze echt goed beschermen als je er uitgebreid aan gaat eten en drinken. Een beetje morsen is bijna niet te voorkomen, en als dat nu net met een donkere saus of met rode wijn gebeurt, zitten er snel vlekken in je mooie tafel. Dat kan de sfeer, in ieder geval voor jou, al tijdens het etentje snel verpesten, en ervoor zorgen dat je er geen fijne herinneringen aan over houdt.

Zorg dus voor een goede tafelbeschermer, dan voorkom je dit op een heel gemakkelijke manier. Een doorzichtig tafelzeil kan perfect werken; je ziet er je mooie tafel gewoon nog doorheen, terwijl je ondertussen niet bang hoeft te zijn voor vlekken van eten of drinken.

Staat de juiste muziek klaar?

Wil de gezelligheid nog niet meteen op gang komen? Dan kunnen er van die ongemakkelijke stiltes vallen. Dat wil je voorkomen! Een goede playlist met fijne muziek zorgt ervoor dat het nooit opeens helemaal stil is, en de stemming er altijd wel een beetje in blijft zitten. Zorg dus dat je deze klaar hebt staan, en denk ook aan passende muziek voor wanneer het eten op is. Wil je dan vooral lekker aan tafel blijven borrelen, of ben je van plan er een feestje van te maken, waarbij zelfs een dansje kan worden gewaagd? Pas je muziek erop aan, en de avond wordt een stuk gezelliger.

Denk ook aan de drankjes

Eten in huis halen zal je voor een etentje niet snel vergeten, maar denk je ook aan de drankjes?

Check bij je gasten wat ze graag drinken voor, tijdens en na het eten, en speel hierop in. Zorg voor wijn die goed bij het menu past, maar ook voor een lekker drankje voor na het diner. En niet iedereen drinkt alcohol, dus zorg er ook voor dat er voldoende alternatieven zijn.

Nog wat extra tips

Waarschijnlijk ben je op de dag zelf druk bezig met de voorbereidingen. Spreek daarom een duidelijke tijd af vanaf wanneer de genodigden welkom zijn. Dat geeft jezelf ook de nodige rust in de keuken. Zorg ook dat je wat hapjes en drankjes klaar hebt staan voor wanneer de gasten arriveren.

 

 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X