Geroosterde groentemix uit de oven smaakt heerlijk en het is heel makkelijk klaar te maken. De groente schoonmaken, wassen en in stukken verdelen. Dan nog kruiden en het kan voor een klein uurtje de oven in. Het smaakt goed bij geroosterd vlees of kip. Maar het is ook lekker bij een gebakken visje of een vegetarische maaltijd.

Je kunt het recept ook budgetvriendelijk maken door te kiezen voor aardappelen, wortelen, uien en knoflook. En gedroogde kruiden te gebruiken i.p.v. de verse variant. 

Je kunt de groente kiezen die je lekker vindt. Daarom staan er ook geen hoeveelheden bij. 

En zo maak je de geroosterde groenten
  • Schrap, schil of pel de groente afhankelijk van de soort en was de groente, behalve de uien en knoflook. Knoflook alleen de tenen loshalen en kunnen gewoon met schil en al gebruikt worden.
  • Verwarm de oven voor op 220°.
  • Snijd de aardappelen in zoveel mogelijk gelijke stukken, afhankelijk van de grote in tweeën of in vieren.
  • Snijd de wortelen en pastinaken overlangs door en dan nog eens dwars door.
  • Laat de sjalotjes of pickelmix heel.
  • De koolraap kun je frieten van snijden.
  • De overige groente in zoveel mogelijk gelijke delen snijden. 
  • Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen peper. Naar smaak voeg je bijv paprikapoeder, chilipoeder, Toscaanse kruidenmix van Verstegen toe plus de verse takjes tijm, oregano en rozemarijn. 
  • Doe de groenten in een ovenschaal of leg bakpapier in het bakblik en spreid de groenten daarop uit. Stop de knoflooktenen tussen de groenten.
  • Rooster de groenten in het midden van de oven in ca 3 kwartier tot een uur totdat ze gaar en goudbruin zijn.