Een vriendin van me is gek op muffins en frambozen. Voor haar verjaardag heb ik daarom deze frambozenmuffins gemaakt. Ik heb ze gecombineerd met witte chocola, want frambozen en chocola gaat goed samen. Ben je meer een fan van pure chocola? Dan vervang je de witte chocola door de pure variant.
Om luchtige muffins te krijgen, is het belangrijk om het bloemmengsel 2 keer te zeven. Houd de zeef hierbij zo hoog mogelijk, waardoor de bloem extra veel lucht krijgt.
Je klopt in een andere kom de natte ingrediënten door elkaar: de eieren, suiker, vanillesuiker, karnemelk en de gesmolten roomboter. Zeef het bloemmengsel voor een tweede keer boven het eimengsel. Dat spatel je dan in ca 15 seconden door het eimengsel. Snelheid is hierbij geboden, en vooral niet roeren. Daarna nog heel snel de witte chocola en de frambozen door het beslag spatelen. Het beslag zal wat klonterig zijn, maar dat geeft niet 😉
En zo maak je de frambozenmuffins
- Weeg eerst alle ingrediënten af
- Smelt de roomboter op laag vuur
- Spray een muffinvorm in
- Verwarm de oven op 200°
- Zeef de bloem, griesmeel en zeezout boven een kom. Houd de zeef zo hoog mogelijk
- Klop de eieren samen met de suiker en vaillesuiker
- Voeg daar al kloppend de karnemelk en de gesmolten roomboter aan toe
- Zeef het bloemmengsel voor een tweede keer boven het eimengsel
- Spatel dit met een metalen lepel in ca 15 sec door het eimengsel
- Spatel daarna snel de verbrokkelde frambozen en de fijn gehakte chocola door het beslag, vooral niet gaan roeren
- Mengsel zal wat klonterig zijn, maar dat geeft niets
- Bak de muffins ca 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn
- Eventueel inprikken met een sateprikker. Komt de prikker droog uit de muffin, dan zijn ze gaar
Ingrediënten
12 muffins- 200 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 50 gram griesmeel
- flinke snuf zeezout
- 90 gram lichtbruine basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 150 ml karnemelk
- 100 gram gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 100 gram fijn gehakte witte chocolade
- 70 gram verbrokkelde diepvries frambozen
- bakspray of gesmolten boter voor het invetten
0 reacties