Ingrediënten
- 5 runderbouillonblokjes
- 250 tot 350 gram gesneden bami/nasivlees
- pak spliterwten
- 2 aardappelen
- groentepakket voor de erwtensoep
- rookworst
Ook al gaan we richting voorjaar, wij hadden zin in erwtensoep. Voor deze erwtensoep sta je niet lang in de keuken. De soep moet zelf wel enkele uurtjes opstaan, maar de voorbereidingen om de soep te maken zijn minimaal.
Met bouillonblokjes, gesneden nasi/bamivlees en een kant en klaar groentenpakket staat de snelle erwtensoep binnen een paar minuutjes op het vuur te pruttelen.
En zo maak je deze erwtensoep
- Breng 2.5 liter koud water aan de kook
Soep
- Voeg het nasi/bamivlees toe aan het koude water
- Doe er 5 runderbouillonblokjes bij
- Was de spliterwten en voeg ze toe
- Schil 2 aardappelen en snijd ze in blokjes
- Voeg dit toe aan de soep
- Schuim de soep desgewenst af
Afmaken
- Roer na 2 uur de soep door
- Voeg het groentenpakket voor de erwtensoep toe
- Haal een rookworst uit de verpakking en laat deze een klein half uurtje zachtjes meekoken
Serveertips
- Serveer de soep met roggebrood. Eet smakelijk!
0 reacties