Deze snelle kippastei kun je ook op een doordeweekse dag klaarmaken. Kip in reepjes snijden en kruiden. Bosuitje in ringetjes snijden, de champignons en/of paddestoelen in plakjes snijden. In de koekenpan aanbraden, op smaak brengen met mosterd, citroen en tijm en dan het bladerdeeg erover en gaar laten worden in de oven.
De kippastei is lekker met aardappelkroketjes en wortelpuree. Wortelen koken en grof stampen. Op smaak brengen met een klein beetje suiker, klein klontje roomboter en citroensap.
En zo maak je de snelle kippastei
- Snijd het kippenvlees in reepjes.
- Op smaak brengen met zout en peper of kipkruiden.
- Bosui in ringetjes snijden.
- Champignons en/of paddenstoelenmix in plakjes snijden of scheuren.
- Bosui, paddenstoelen en tijm toevoegen bij de kip doen.
- Kippenbouillon maken van een bouillonblokje met heet water of een kippenbouillon uit pot gebruiken.
- 2 eetlepels roomboter toevoegen (in een paar kleine stukjes gesneden)
- 2 eetlepels bloem toevoegen en dit door het kippenmengsel roeren.
- Afhankelijk van de gewenste dikte van de ragout voeg je beetje bij beetje de kippenbouillon toe.
- Op smaak brengen met citroensap, mosterd en citoenpeper.
- Eventueel naar smaak crème fraîche toevoegen om de ragout wat romiger te maken.
- Je kunt de kippenpastei overgieten in een ovenschaal en dan bedekken met het bladerdeeg.
- Maar je kunt ook het bladerdeeg over de pan verdelen.
- In beide gevallen de bladerdeeg inkwasten met wat eigeel voor het goudbruine korstje.
- Met een scherp mesje een paar inkepingen in het bladerdeeg maken.
- Afbakken in een voorverwarmde oven op 230° gedurende 20 tot 30 minuutjes.
- De snelle kippastei is klaar wanneer het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
Ingrediënten
4/6 personen- 1 kg kipfilet of kipdijfilet
- kipkruiden of peper en zout
- 1 bos lenteuitjes
- champignons
- bladerdeeg
- 2 eetlepels roomboter
- 2 eetlepels bloem
- kippenbouillon
- een paar takjes verse tijm (of gedroogde tijm)
- citroen
- mosterd
- citroenpeper
- crème fraîche
- peper en zout
- olijfolie
0 reacties