douchegordijn schoonmaken
Douchegordijn schoonmaken
Gepubliceerd op: 22 mei 2018
Doordat er zeepresten, vuil en water na afloop van het douchen achterblijven, kan het gordijn op den duur erg vies worden. Wanneer er te weinig ventilatie is ontstaat er vaak ook schimmel. Hoe kun je nu het beste een douchegordijn schoonmaken?

 

In de wasmachine

Je kunt het gordijn wassen in de wasmachine op een fijnwas- of wolprogramma. Gebruik hierbij wat fijnwasmiddel en een scheut witte keukenazijn. Je hoeft geen wasverzachter te gebruiken. Draai het programma op maximaal 40 ° om te voorkomen dat het douchegordijn smelt. Daarom mag het gordijn ook na afloop niet in de droger.

Stop twee handdoeken samen met het gordijn in de wasmachine. Het douchegordijn wordt dan beter schoon gewassen doordat de twee handdoeken tegen het gordijn aan schuren.

Kalkaanslag is ook goed te verwijderen door een vaatwastablet te gebruiken in plaats van een wasmiddel. Hang het douchegordijn na afloop van het wasprogramma meteen op.

Met de hand
Was je het gordijn liever niet in de wasmachine, dan kun je het gordijn (helemaal of alleen de onderkant) een nachtje laten weken in een emmer met warm water en een scheut schoonmaakazijn. Borstel ‘s morgens het gordijn schoon, uitspoelen en nat ophangen.

Kalkaanslag op een douchescherm

Heb je inmiddels een behoorlijke kalkaanslag op je douchescherm of deur dan kun je diverse anti-kalkmiddelen proberen. Volgens de reclame verdwijnt zelfs de meest hardnekkige kalkaanslag, maar helaas werken die producten thuis toch wat minder goed. Een radicale oplossing is om het scherm eventueel te vervangen. Maak daarna  dan wel consequent het scherm na elke douchebeurt droog, anders schiet je er weinig mee op. Maak het scherm verder geregeld schoon met een sopje van schoonmaakazijn of een ander anti-kalkmiddel . Vind je een nieuw scherm te drastisch, besteed dan elke dag aandacht aan het scherm. We kunnen helaas niet garanderen dat alle kalkaanslag verdwijnt, maar het zal wel een stuk verbeteren.

Tip: Vul een lege sprayflacon met een laagje glansspoelmiddel (ca 2 tot 2.5 cm) voor de vaatwasser en vul de fles verder aan  met normaal water. Spray dagelijks voordat je gaat douchen het douchescherm in met dit zelfgemaakte middeltje. De waterdruppels glijden dan makkelijk weg.

Tip: Of maak na iedere douchebeurt het scherm droog met een raamtrekker en wrijf eventueel met een gebruikte handdoek of nog beter met een droogdoek na. Zo voorkom je ook die vervelende kalkaanslag. 

Bij beide tips moet je nog steeds wekelijks of 2-wekelijks schoonmaken, maar is er wel veel minder kalkaanslag  😀
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

1 Reactie

  1. Jeanet

    Leuke tips! Deze blog laat echt goed zien hoe je de tips toe kan passen om je gordijnen schoon te maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X