Broodje voor een hongerige puber
Gepubliceerd op: 27 januari 2018

Je kent ze wel, ze beginnen opeens te groeien en al snel komen ze boven je uit, vol met puisten, een zware stem, tegen stribbelend.
Over veel zaken heb je schijnbaar niets in te brengen. Je ziet ze amper. Ze leven en eten wanneer jij lekker ligt te slapen en elke keer weer ontdek je dat de koelkast en voorraadkast leeg gegeten zijn.

Ja, ik heb het over de onverzadigbare puber en vooral de heren kunnen er wat van.
Elke dag maak ik eten voor die van mij maar meestal eet deze toch echt op andere tijden. Toch moet ik elke keer weer een beetje lachen als het bewaarde eten toch weer uit de koelkast is weggekaapt. Hebben ze toch weer weer vitamines binnen gekregen denk ik dan maar zo.

Wat kun je doen om te zorgen dat je puber de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en voor langere tijd verzadigd is?

Regelmatig bedenk ik recepten voor hongerige pubers die ik plaats op mijn facebookpagina. Vooral de combinatie van omeletten met veel verschillende groenten zijn een goede optie. De meeste pubers vinden dit lekker en ze zijn daarna goed gevuld. En dit voorkomt weer een extra gang naar de koelkast en voorraadkast….

Dit broodje heeft mijn zoon zelf bedacht

Geregeld haal ik kleine Turkse broodjes op de markt. Hij heeft er een flinke laag groene pesto op gesmeerd en daar een paar plakken kaas en kipfilet opgelegd. Vervolgens een gekookt ei en een handvol geraspte courgette. Dit was over van mijn eten wat ik bewaar in een bakje in de koelkast! Natuurlijk nog met wat mayonaise erbij en dit heeft hij een paar minuutjes onder de grill gelegd.
Dit heeft hij om 13.00 gegeten en het inmiddels 17.30 en echt ik heb hem niet meer gehoord of gezien en de keukenkasten zijn dicht gebleven.
Stiekem toch weer wat bereikt denk ik dan en de eerste groente van de dag is ook binnen ūüėČ

Blijf mij volgen voor meer tips op selinafoodcontrol.
Wil je meer over mijn diensten weten kijk dan op mijn website www.foodcontrolalmere.com

Categorie√ęn

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X