beveilig je huis met goede sloten
Beveilig je huis met goede sloten – Voorkom inbraak
Gepubliceerd op: 28 december 2021

Het slot op de voordeur vormt slechts een piepklein onderdeel van je woning. Maar ondanks die kleine afmeting heeft een slot wel een grootse functie. Het zorgt namelijk voor de beveiliging van je huis en je dierbare spullen. Het is daarom belangrijk om je deuren en ramen te voorzien van de allerbeste sloten.

Met goede sloten houd je inbrekers tegen! Wanneer je woning goed is beveiligd, dan moet het inbrekersgilde namelijk veel meer moeite doen om je huis binnen te komen. De kans is dus groot dat ze jouw huisje liever voorbij gaan, wanneer je huis van het juiste hang- en sluitwerk is voorzien. En dat is natuurlijk precies wat we willen.

Nieuwe sloten laten plaatsen

Gaan jouw huidige sloten al een tijd mee? En merk je dat de sloten bij gebruik steeds meer weerstand gaan bieden? Dan is het raadzaam om tijdig je sloten te laten vervangen.

Stel je dit te lang uit? Dan zou het kunnen gebeuren dat je plotseling je woning niet meer in kunt. En dat is uiteraard een buitengewoon vervelende situatie die je wilt voorkomen. Neem daarom tijdig contact op met een slotenmaker als (een deel) van het hang- en sluitwerk vervangen moet worden.

Altijd een slotenmaker in de buurt

Wanneer je kampt met een slotenprobleem is het fijn als dit zo snel mogelijk wordt verholpen. Het slot vormt immers de beveiliging van je woning. Is deze beveiliging door een kapot slot in gedrang? Dan kan dit het gevoel van veiligheid in je eigen woning aantasten.

Gelukkig is er altijd een slotenmaker bij jou in de buurt. Slotenprobleemkwijt.nl beschikt namelijk over een groot landelijk netwerk van slotenmakers. Hierdoor kan er altijd snel een professionele slotenmaker ter plaatse komen voor een vakkundige oplossing.

Dit geldt voor het vervangen en het repareren van sloten. Maar ook als je jezelf onverhoopt hebt buitengesloten kan de slotenmaker jouw slot zonder bijkomende schade openmaken.

 De professionele slotenmaker staat voor ieder slotenprobleem voor je klaar.

Beveiliging van ramen

Zorg dat je ook alle ramen in huis voorziet van een goed slot. Ramen kun je bijvoorbeeld prima beveiligen door raamboompjes te gebruiken. Je kunt deze raamboompjes in een drietal varianten kopen: niet afsluitbaar,  afsluitbaar met een drukknop of met een cilinder.

Ook via kleine steekraampjes kunnen boeven redelijk makkelijk binnenkomen. Ze tikken dit ruitje in en zeker bij enkel glas gaat dit heel eenvoudig. Ze verwijderen het glas en komen via het raampje binnen. Door halverwege het raam een ijzeren stang te bevestigen welke aan weerszijden van het raamkozijn worden geplaatst, voorkom je ongenode gasten.

Kiezen voor het SKG keurmerk

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer uit de testen blijkt dat de sloten voldoen aan de norm worden er sterren toegewezen. Het aantal sterren geeft het niveau van de inbraakwerendheid aan.

Bij het SKG keurmerk kun je kiezen uit één (*), twee (**) of drie sterren (***).

Bij SKG * komt een inbreker sneller binnen dan wanneer er is gekozen voor SKG ***.  Cilinders van SKG *** zijn bestand tegen de momenteel populaire inbraakmethodes zoals kerntrekken, lockpicking en de klopsleutelmethode.

Bij het kerntrekken draaien de inbrekers een stalen geharde schroef in de cilinder. Daarna wordt met een kerntrekker de cilinder uit het slot getrokken.

Bij lockpicking worden de pinnen binnenin een slot naar de juiste positie gedraaid. Dit gebeurt via de sleutelingang.

Met de klopsleutelmethode wordt er een kopsleutel in het slot geslagen. Hierdoor schieten de pinnen van de binnenste cilinder omhoog om daarna terug te veren tot de shearlijn. Wanneer de pinnen op deze shearlijn staan kan het slot open gemaakt worden.   

 

 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X