Beddengoed draait in elkaar, hoe voorkom je dit?
Gepubliceerd op: 8 juni 2019

Het beddengoed draait in elkaar tijdens het wassen of drogen. Overkomt dat jou ook regelmatig, dan heb je wellicht wat aan deze tips om dit te voorkomen. Het was hier ook altijd raak, totdat we nieuw beddengoed kochten wat met een ritssluiting wordt afgesloten. Vanaf dat moment komt het hier niet meer voor. Maar om nu te investeren in nieuw beddengoed als het niet nodig is, is gewoon zonde van het geld. 

We hebben de afgelopen dagen verschillende fabrikanten of leveranciers van wasmachines gebeld. Als eerste is het natuurlijk wel fijn om te weten waarom het beddengoed in elkaar draait. De verklaringen verschilden op kleine punten, maar men was het wel eens dat het vooral te wijten is het draaien van de trommel en het centrifugeren.

“dat je bezig bent om een kalf geboren te laten worden”

De trommel draait zowel naar links als rechts en tijdens het (tussentijds) centrifugeren kan het andere wasgoed vrij makkelijk in een dekbedovertrek terechtkomen. Waardoor je na afloop van het wasprogramma soms moeite moet doen om de schone was uit de machine te halen. Waarbij je soms wel eens het idee hebt dat je bezig bent om een kalf geboren te laten worden ūüėČ

Beddengoed draait in elkaar, hoe voorkom je dit?

Er zijn verschillende trucjes om te voorkomen dat het beddengoed niet meer in elkaar draait.

Je kunt het uiteinde van een sloop of dekbedovertrek vastbinden met een stukje elastiek. Je kunt ook sokkenknijpers gebruiken om de openingen dicht te maken. Veiligheidsspelden kun je beter niet gebruiken. Je beschadigt de stof en de speld kan losraken.

Een andere mogelijkheid is om een pakketje van de lakens te maken door ze op te vouwen. Zorg dat de opening met een paar slagen naar binnen is gevouwen.

Wanneer je op een gegeven moment aan nieuwe lakens toe bent raden we je aan om kussenslopen en overtrekken te kopen die voorzien zijn van een ritssluiting of die je met knopen vastmaakt. Dan is het hele probleem opgelost ūüėȬ†
Categorie√ęn

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X