Select Page

Aardbeienvlaai met bladerdeeg

Aardbeienvlaai met bladerdeeg
Deze overheerlijke aardbeienvlaai met bladerdeeg is heel makkelijk zelf te maken en kan eigenlijk niet mislukken! Je moet alleen rekening houden dat bladerdeeg krimpt zodra het in de oven gaat. Als je de randen op maat afsnijdt, dan loop je kans dat de vulling eruit loopt. Dus als je de randen vooral niet tekort houdt (neem gewoon minimaal 3 cm extra) dan kan het niet mislukken. 

Je kunt ook éénpersoonsvlaaitjes maken door een muffinbakvorm omgekeerd te gebruiken. Je legt het bladerdeeg dus niet in de vorm! Spray de buitenkant van de bakvorm goed in en leg één plakje bladerdeeg rond de buitenkant van de muffinvorm. Bestrijk het bladerdeeg eerst met het ei en de suiker en prik het in met een vork voordat je het rond de muffinbakvorm legt.

En zo maak je de aardbeientaart met bladerdeeg

Bladerdeeg

  • Oven voorverwarmen op 210°
  • Taartvorm goed invetten, ook de randen
  • Laat het aantal benodigde plakjes bladerdeeg ontdooien op een bord los van elkaar
  • Of gebruik de rol uit het koelvak
  • Plak de bladerdeegplakjes met behulp van een beetje water aan elkaar vast
  • Roer het ei los en smeer de buitenkant met het ei in
  • Bestrooi vervolgens met de kristalsuiker
  • Leg het bladerdeeg voorzichtig in de taartvorm
  • En prik met een vork heel veel gaatje in het deeg!
  • Zet de taartvorm in het midden van een voorverwarmde oven op 210° gedurende ca 18 tot 25 minuutjes (de vlaai is gaar als het bladerdeeg mooi goudbruin is geworden)

Vlaai

  • Laat de vlaai afkoelen en maak ondertussen de banketbakkersroom volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Vervang 50 ml van het water door 50 ml ongeklopte slagroom
  • Smelt de pure chocola en smeer de vlaai daarmee in en laat even drogen
  • Spuit of schep de banketbakkersroom in de vlaai
  • En bedek met de verse  gehalveerde aardbeien
  • Tot slot het zakje taartgelei volgens de gebruiksaanwijzing klaarmaken en de aardbeientaart met bladerdeeg daarmee bestrijken

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën




Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X