Aardbeien bewaren, hoe kun je dat het beste doen?
Gepubliceerd op: 14 mei 2020
Hollandse aardbeien zijn te lekker om te bewaren en bij ons zijn de doosjes aardbeien dan ook in mum van tijd op. Maar soms kun je ze goedkoop inslaan en dan is het natuurlijk zonde om ze niet mee te nemen ūüôā¬† Maar hoe kun je aardbeien bewaren zodat je er langer van kunt genieten?¬†

Je eet ze dezelfde dag nog op

Dan kun je ze gewoon op het aanrecht laten staan. Controleer wel even of er geen rotte of beschimmelde exemplaren in het doosje zitten. Een rotte aardbei kan al snel de rest aansteken.

Bewaren tot de volgende dag

Is het warm weer dan kun je de aardbeien het beste in de koelkast bewaren. Is het niet zo warm dan bewaar ik ze liever buiten de koelkast of zet ik ze ’s nachts in de tuin onder het afdakje. Ook hier check je uiteraard of er geen rotte aardbeien in het doosje zitten. Sluit het deksel niet helemaal af zodat er lucht bij kan komen.

Enkele dagen de aardbeien bewaren

Aardbeien die je een paar dagen wilt bewaren kun je het beste in de koelkast zetten. Haal ze liever wel uit het doosje en bewaar ze in een bakje, schaaltje of een diep bord waar je een stuk keukenpapier inlegt om het eventuele vocht op te vangen. Dek het bakje we af met bijvoorbeeld huishoudfolie. Haal de aardbeien ca 1 tot 2 uur van tevoren uit de koeling.

Aardbeien invriezen

Als je de aardbeien langer wilt bewaren is invriezen de methode. Verwijder de kroontjes en halveer eventueel de aardbei of snijd deze in plakjes. Leg ze één voor één op een bakblik en vries ze in. Als de aardbeien zijn bevroren kun je de aardbeien verpakken in diepvrieszakjes en zo heb je voor elk moment aardbeien in huis. Aardbeien kun je tot maximaal een jaar bewaren in de vriezer.

Het wassen van de aardbeien

Niet elke aardbei hoeft gewassen te worden. Informeer waar je de aardbeien koopt of ze wel of niet gewassen hoeven te worden. Als je besluit de aardbeien te wassen verwijder dan niet het kroontje. Als je dat wel doet dan zuigt de aardbei zich vol met water en dat gaat ten koste van die heerlijke aardbeiensmaak.

Lekker recept met aardbeien

Heb je zin in een heerlijke aardbeienvlaai zonder al te lang in de keuken te hoeven staan? Met dit recept kan het niet mislukken.Categorie√ęn

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Pin It on Pinterest

X