Ingrediënten
voor 4 personen- 1 kg geschilde vastkokende aardappelen
- 1 stronk broccoli (ca 600 gram)
- 200 gram diepvries tuinerwtjes
- Zakje geraspte kaas
- 8 plakjes bacon
- 200 ml crème fraiche
- 400 ml cottage cheese (Jumbo) of Hüttenkäse
- Citroensap
- Eventueel geraspte citroenschil
- Citroenpeper
- Bouillonblokje
Deze heerlijke aardappelschotel met broccoli en tuinerwtjes maak je in een handomdraai. Het hoeft daarna alleen nog maar in de oven. Je kunt de aardappelschotel minder romig maken door de crème fraîche weg te laten en alleen de cottage cheese te gebruiken. Je kunt met dit gerecht variëren met verschillende groentes. Je kunt bijvoorbeeld courgette toevoegen en dan eventueel de broccoli weglaten.
Heb je een stel echte carnivoren in huis, dan kun je eventueel kipfilet erbij serveren. Kipfilet kruiden en even aanbraden op het fornuis. Daarna afbakken in de oven totdat het vlees gaar is.
Je kunt deze aardappelschotel met broccoli en tuinerwtjes ook in de vegetarische variant maken. Laat dan gewoon de plakjes bacon weg.
In plaats van zout kun je een bouillonblokje toevoegen aan de aardappelen tijdens het koken, dat geeft toch wat meer smaak aan de aardappelen. Ik koop zelf de bouillonblokjes in de natuurwinkel omdat ik ze liever zonder gist gebruik.
En zo maak je deze aardappelschotel met broccoli en tuinerwtjes
- Schil de aardappelen en snijd deze vast in schijfjes van ca 1 tot 1.5 cm dik.
- Was de aardappelschijfjes en kook ze halfgaar.
- Verdeel de stronk broccoli in roosjes en was ze of gebruik diepvries broccoli.
- Houd je van wat zachtere broccoli, kook deze dan maximaal 3 tot 5 minuten in kokend water.
- Meng de cottage cheese, de crème fraìche, citroenrasp, citroensap met de citroenpeper.
- Verwarm de oven voor op 200° graden.
- Bak ondertussen in een droge, hete koekenpan de baconplakjes.
- Neem een ovenschaal en leg op de bodem de aardappelschijfjes.
- Daarop leg je de baconplakjes.
- Daarop komt de broccoli en de tuinerwtjes.
- Vervolgens afdekken met het cottage cheesemengsel.
- Tot slot strooi je nog wat geraspte kaas over de aardappelschotel.
- Zet de schotel gedurende 20 tot 30 minuten in de oven totdat de bovenkant lichtbruin gekleurd is.
0 reacties