Grasvlek verwijderen uit kleding
Gepubliceerd op: 14 januari 2016

Voetballers in huis? Dan krijg je ongetwijfeld te maken met grasvlekken. Het beste is een grasvlek zo snel mogelijk te behandelen. Want hoe langer je wacht, des te lastiger het wordt.

Behandel de grasvlekken voor met een vloeibaar wasmiddel. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine volgens het wasvoorschrift. Heb je geen vloeibaar wasmiddel in huis? Dan kun je ook afwasmiddel gebruiken.

Een andere methode is om één deel ammonia te nemen, twee delen zuivere alcohol (te verkrijgen bij de drogist) en drie delen goed warm water. Neem een stukje keukenpapier of wat watten en smeer de grasvlekken hiermee in. Spoel het kledingstuk uit in warm water en was het vervolgens in de wasmachine volgens het wasvoorschrift. Het is wel belangrijk dat het mengsel warm is wanneer je de grasvlekken insmeert.

Vlekken algemeen

Als je niet goed weet wat de herkomst van een vlek is kun je op de volgende manieren de vlek proberen te verwijderen:

  • Koolzuurhoudend mineraalwater is een prima snelwerkend vlekkenmiddel. Giet een beetje koolzuurwater direct op de vlek en laat even intrekken. Daarna kun je met een schone spons of doek het vocht opdeppen.
  • Een oude vlek kun je inwrijven met een mengsel van twee eetlepels wasmiddel en drie eetlepels azijn. Laat het kledingstuk drogen en was het daarna volgens het wasvoorschrift.
  • Bij hardnekkige vlekken maak je een mengsel van drie eetlepel warm water en twee eetlepels wasmiddel. Met een zachte schone borstel wrijf je over de vlek en daarna droog je de plek. Eventueel kun je de behandeling herhalen.
Na het behandelen van een vlek moet je de natte plek drogen met een föhn om te voorkomen dat er randen aan de vlek ontstaan. Houd de föhn niet te dicht bij de stof.
Wanneer je een vlekkenmiddel gaat gebruiken, probeer het dan eerst uit op een onopvallende plaats (bijvoorbeeld de binnenkant van de zoom) om vervelende verrassingen te voorkomen. Zelfs mineraalwater kan op een tere stof als zijde een kring achterlaten.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Pin It on Pinterest

X