Select Page

Gooi  de verkeerde brandstof in een auto en de motor hapert. Met ons lichaam is het eigenlijk niet anders. Gezond eten is belangrijk voor een gezond en vitaal lichaam. Via ons spijsverteringsstelsel wordt hetgeen we in onze mond stoppen afgebroken tot voedingsstoffen die ons lichaam kan opnemen en gebruiken. Deze voedingsstoffen worden vervolgens omgezet in energie en bouwstoffen.

De energie gebruiken we om ons lichaam te laten functioneren en in beweging te houden. Bouwstoffen zijn nodig om te groeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen in de groei, aanmaak hormonen, groeien van nagels en haren, vervangen van beschadigde cellen bij bijvoorbeeld wonden en vernieuwing van onze huid. Wat we eten wordt dus binnen een aantal uren in ons lichaam gebruikt om het te onderhouden, in beweging te houden en te vernieuwen.

Leef je vooral op koffie, afhaalmaaltijden en suiker dan zul je waarschijnlijk niet zo lekker in je vel zitten. Kies je echter voor de natuurlijke producten en laat je de kant en klare voedingsmiddelen zoveel mogelijk staan, dan zul je dat aan je humeur, energieniveau en gezondheid merken.

Is afvallen zo gemakkelijk?

Wanneer je een boekhandel binnenloopt kun je kiezen uit verschillende boeken over afvallen en gezond eten. Het is goed dat we stilstaan bij wat we eten. Maar ieder mens is uniek! Wat bij de een wel werkt hoeft niet voor jou te gelden. De adviezen verschillen: verminder of schrap de inname van koolhydraten, drink veel fruit- en groentesmoothies, schakel over op raw food etc. Door het volgen van bepaalde diëten loop je het risico dat je niet alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Wil je afvallen dan kun je beter kiezen voor het aanpassen van je eetpatroon waarbij je volgens de schijf van vijf eet. Je valt waarschijnlijk minder snel af, maar het resultaat is wel blijvend!

Print Friendly, PDF & Email

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X