Voel je beter door gezonder te eten
Gepubliceerd op: 29 augustus 2015

Gooi  de verkeerde brandstof in een auto en de motor hapert. Met ons lichaam is het eigenlijk niet anders. Gezond eten is belangrijk voor een gezond en vitaal lichaam. Via ons spijsverteringsstelsel wordt hetgeen we in onze mond stoppen afgebroken tot voedingsstoffen die ons lichaam kan opnemen en gebruiken. Deze voedingsstoffen worden vervolgens omgezet in energie en bouwstoffen.

De energie gebruiken we om ons lichaam te laten functioneren en in beweging te houden. Bouwstoffen zijn nodig om te groeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen in de groei, aanmaak hormonen, groeien van nagels en haren, vervangen van beschadigde cellen bij bijvoorbeeld wonden en vernieuwing van onze huid. Wat we eten wordt dus binnen een aantal uren in ons lichaam gebruikt om het te onderhouden, in beweging te houden en te vernieuwen.

Leef je vooral op koffie, afhaalmaaltijden en suiker dan zul je waarschijnlijk niet zo lekker in je vel zitten. Kies je echter voor de natuurlijke producten en laat je de kant en klare voedingsmiddelen zoveel mogelijk staan, dan zul je dat aan je humeur, energieniveau en gezondheid merken.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand




Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Pin It on Pinterest

X