Ben jij pas begonnen met koken? Of kook je al een tijdje, maar weet je niet goed welke keukentools je nodig hebt? Dan ben je op de juiste plek! In dit blogartikel zetten we de 5 belangrijkste keukentools voor je op een rijtje. Zo heb je een goed uitgangspunt om je keuken mee te starten.
1. Een goede set pannen
Een goede pan is de basis van elk gerecht. Investeer in een paar kwalitatieve pannen en ze gaan jarenlang mee. Onze aanrader? Keramische pannen. Deze zijn duurzaam, makkelijk te reinigen en vaak ook geschikt voor alle warmtebronnen. Er zijn veel verschillende soorten keramische pannen. Zo kies je bijvoorbeeld voor een keramische wokpan, koekenpan of hapjespan.

2. Een koksmes
Goede messen zijn onmisbaar in elke keuken. Een koksmes is een mes dat je zeker nodig hebt als je begint met koken. Dit mes is geschikt voor het snijden van groenten, vlees, kruiden en nog veel meer. Het is belangrijk om hierin te investeren, omdat een goed mes veel langer meegaat en je snijwerk veel gemakkelijker maakt.
3. Een snijplank
Bij het gebruik van een goed mes hoort natuurlijk ook een goede snijplank. Ga voor een houten of bamboe snijplank, omdat deze minder snel beschadigen dan plastic snijplanken. Let er wel op dat je de snijplank goed onderhoudt door hem regelmatig te oliën tegen bacteriën en om hem langer te laten meegaan.

Ook is het belangrijk dat je een houten snijplank met de hand afwast en niet in de vaatwasser stopt.
4. Een staafmixer
Een staafmixer kan zo veel meer dan alleen soep pureren. Het is een handig hulpmiddel bij het maken van smoothies, puree, sauzen, en zelfs bij het hakken van noten en het kloppen van eiwitten. Een goede staafmixer is daarom onmisbaar in elke keuken. Zeker in combinatie met een hakmolen.
5. Een weegschaal
Een keukenweegschaal is wederom onmisbaar bij het afmeten van ingrediënten, vooral als je precieze recepten volgt. Een digitale weegschaal is daarvoor het meest geschikt omdat deze nauwkeuriger zijn dan analoge weegschalen. Bovendien is het handig om een weegschaal te hebben wanneer je aan het bakken bent, aangezien veel ingrediënten in grammen worden aangegeven.

Als je begint met koken zijn er veel keukentools waaruit je kan kiezen. Maar met deze 5 basisstukken kom je al een heel eind. Het allerbelangrijkste is dat je kiest voor kwalitatieve items die je jarenlang kan gebruiken. Zo maakt het koken niet alleen een stuk gemakkelijker, maar is het ook nog eens leuk om te doen.
0 reacties