Zonder stress de kerstdagen door
Gepubliceerd op: 24 december 2018

Kerstborrels, wat eten we met kerst, kerstcadeautjes kopen, afspraken met (schoon)familie kunnen bij mensen voor een hoop spanning en stress zorgen. Wat trek je aan, heb je wel alles in huis qua cadeautjes en levensmiddelen. Ben je niet iets vergeten?  Hoe kom je zonder stress de kerstdagen door? 

Soms kun je opzien tegen het verplichte bezoek van of aan je (schoon)familie. Maar voor de lieve vrede besluit je om toch maar te gaan of om ze uit te nodigen. Hoe kun je hier het beste mee omgaan en zelf nog steeds een leuke kerst te hebben?

Familiebezoek

Misschien denk je nu wel dat je toch die reis had moeten boeken om er simpelweg niet te zijn met de feestdagen. Tsja, daar is het nu helaas te laat voor. Maar ook jij kunt het deze dagen best naar je zin hebben met deze tips. 

Koester geen hoge verwachtingen en focus je ook niet op het negatieve gedrag van één of meerdere familieleden. Zo zijn ze nu eenmaal en je kunt ze helaas niet veranderen. Waar je wel invloed op hebt is je eigen gedrag en in het verlengde daarvan je eigen humeur. 

Go with the flow, oftewel trek je niets aan van eventueel in jouw ogen negatief gedrag. Bezie het allemaal met een dosis humor.

Inpakpapier is op!

Ben je de laatste cadeautjes aan het inpakken, kom je erachter dat het inpakpapier op is! Oude kranten of aluminiumfolie kunnen prima als inpakpapier fungeren. Met een stuk touw, lint of restje wol eromheen ziet dat er feestelijk uit, Voor kleinere cadeautjes kun je ook de bladzijden van een tijdschrift gebruiken. En heb je nog ergens een restje stof liggen? Daarmee kun je de presentjes ook mooi mee inpakken. En als je het restje stof inspuit met je favoriete parfum, ruikt het heerlijk als het pakje wordt uitgepakt. Verder kun je takjes uit de tuin, maar ook kleine kerstballetjes als extra versiering gebruiken.

Boodschappen vergeten

Je denkt dat je alle boodschappen in huis hebt en dan is het kerstavond. En je realiseert je dat er een ingrediënt is vergeten. Gelukkig zijn er tegenwoordig altijd wel een aantal supermarkten open op eerste en tweede kerstdag. Als je op het platteland woont zul je er waarschijnlijk wel iets langer voor moeten reizen. Maar voordat je halsoverkop richting de winkels gaat, is het misschien een idee of je het missende product wellicht kunt vervangen door iets anders, wat wel in huis is. 

Fijne kerstdagen xxx

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X