Zo herken je kwaliteit in een rolgordijn
Gepubliceerd op: 27 juli 2022

Is ieder rolgordijn hetzelfde? Nee, zeker niet. Vaak zie je direct wat het verschil is door even aan de stof te voelen. Maar sommige verschillen merk je pas wanneer ze in je huis hangen. Of na enkele jaren gebruik. 

De uitdrukking ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing bij rolgordijnen. Met deze blog helpen we je om een goede keuze te maken.

Wat is kwaliteit?

Er is geen eenduidige definitie van kwaliteit, omdat iedereen hier een eigen mening over heeft. Daarnaast is er de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Je kunt van rolgordijnen voor 200 euro niet hetzelfde verwachten als rolgordijnen van 2000 euro, dat begrijpt iedereen. Het is meer een kwestie van welke kwaliteit mag je verwachten voor die prijs en is dat voldoende?

Zo kun je de gok wagen en een goedkope set rolgordijnen ophangen. Maar als het mechanisme vanaf dag één niet soepel werkt dan heb je eigenlijk geld verspild. Zeker bij raamdecoratie maak je een keuze voor meerdere jaren. En al die tijd wil je uiteraard genieten van mooi materiaal en een soepele werking.

Bij het beoordelen van kwaliteit let je op:

  • Het design, de kleuren en materiaalkeuze.
  • De levensduur van de gebruikte materialen.
  • Veiligheid zoals brandpreventie met vlamvertragers.
  • Duurzaamheid door verantwoord gebruik van grondstoffen.
  • Service en ondersteuning voor en na aankoop.

Smart home rolgordijnen

Kwaliteit bij rolgordijnen uit zich ook in aanvullende mogelijkheden zoals hardware en software. Voor de combinatie van smart home met raamdecoratie vind je op PoweredBlinds.nl. Door combinaties te maken met apparatuur van diverse bekende merken kun je ieder huis automatiseren. Dit gaat veel verder dan een app op je smartphone. Je kunt met sensoren jouw raamdecoratie laten reageren op lichtinval of temperatuur.

Ook kun je de koppeling maken met de verlichting in huis of een zonnescherm op het terras. Je hoeft uiteraard niet alles tegelijk aan te schaffen. Zo kun je beginnen met een Somfy afstandsbediening en later een Nest luidspreker aanschaffen voor spraakbediening.

Is maatwerk beter?

Je mag stellen dat een rolgordijn op maat beter is dan een standaard maat gordijn. In de eerste plaats zullen standaard producten vaak in een goedkopere prijsklasse vallen, de eisen liggen lager. Bij maatwerk wordt vaak gewerkt met premium materialen. Een mooi voorbeeld van maatwerk kwaliteit met een gunstig prijskaartje is de oplossing van PoweredBlinds.

Je kunt dan zelf de afmetingen thuis opmeten en via de webshop een bestelling plaatsen. Je ontvangt dan rolgordijnen op maat die je zelf kunt ophangen. Als je de kwaliteit eerst wilt bekijken en voelen vraag dan eerst stalen aan.

Samenwerken in een slimme woning

Voor rolgordijnen en meer biedt Somfy slimme oplossingen op basis van io-technologie. Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van één merk voor smart home toepassingen. Per merk en type kan de functionaliteit wel verschillen. Zo zijn er IP-camera’s van Somfy maar ook van Nest, Blink en andere fabrikanten. Per merk en model kunnen de functies anders zijn evenals de connectiviteit. Somfy en PoweredBlinds werken op basis van de centrale TaHoma Switch die ervoor zorgt dat meerdere apparaten naadloos met elkaar samenwerken. Kijk per product wat de mogelijkheden en beperkingen zijn.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X