Lijkt het je leuk om met het hele gezin in het bos je eigen kerstboom om te zagen of uit te graven? Staatsbosbeheer organiseert de activiteit ‘je eigen kerstboom zagen’ op zaterdag 8 december in de provincie Flevoland in het Kuinderbos, Gelderland in het Groesbeekse bos  en Utrecht bij boswachterij De Vuursche.

Je kunt de boom omzagen of als je liever een kerstboom met kluit hebt, kun je de boom uitgraven. Er is gereedschap aanwezig, maar je mag ook je eigen zaag of spade/schep meenemen. En het kan best druk zijn, dus het scheelt je wachttijd als je eigen gereedschap bij je hebt.

Trek stevige schoenen aan, draag kleding die tegen een stootje kan en neem handschoenen mee. En bedenk van te voren hoe je de kerstboom naar huis vervoert. Neem eventueel materiaal mee om de kerstboom vast te binden. Zo stonden wij ooit in het bos van hoe nemen we de boom eigenlijk mee 😉 

Tijdstip en kosten

Zaterdag 9 december kun je terecht tussen 9 uur en 15 uur. Bij boswachterij De Vuursche is dit van 10 uur tot 15 uur. Je hoeft je nergens aan te melden, maar op is op!

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd die gebruikt wordt om nieuwe kerstbomen en nieuw bos aan te planten. In Flevoland betaal je € 7,50 per kerstboom. In Utrecht en Gelderland bedraagt de prijs per meter € 10,00. Je kunt alleen gepast en contant afrekenen! 

Overige informatie

In de bovenstaande linken vind je het adres, de naam van de boswachter en overige informatie. Bij boswachterij De Vuursche is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een hond mee te nemen. 

In De Vuursche kun je genieten van een gratis kop warme chocolademelk. In Flevoland en Gelderland is er een koek en zopiekraam om de lekkere trek te stillen.