Dit zijn de woonhuisverzekeringen die je nodig hebt
Gepubliceerd op: 13 september 2022

In het dagelijks leven heb je met de nodige risico’s te maken. Eigenlijk loop je in alles wat je doet een bepaald risico. Hier moet je niet al te veel over nadenken, maar je moet wel bepaalde risico’s zoveel mogelijk uitsluiten. Dit doe je bijvoorbeeld door de juiste woonhuisverzekeringen af te sluiten.

Door woonhuisverzekeringen af te sluiten, bescherm je jezelf tegen flinke kostenposten. Daarnaast is het in veel gevallen verplicht om een woonhuisverzekering af te sluiten. De meeste kredietverstrekkers stellen dit namelijk als voorwaarde voor het geven van een hypotheek.

Maar, welke verzekeringen heb je nou echt nodig? Als je een nieuwe auto koopt, weet je wellicht al dat je voor een all risk autoverzekering moet kiezen.

Heb je echter geen idee voor welke woonhuisverzekeringen je moet kiezen als je een ander huis koopt? Onder meer onderstaande verzekeringen zijn onmisbaar voor elk huis/huishouden.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering dek je schade die ontstaat aan verplaatsbare spullen in je woning. Dit zijn alle spullen die niet aan je woning vastzitten, waaronder elektronische apparaten, kleding en hobbyproducten.

Op het moment dat er brand in je woning uitbreekt, zijn dergelijke spullen niet veilig. Grote kans dat bij een hevige brand deze spullen ook in de vuurzee terecht komen. Maar, het is ook mogelijk dat bijvoorbeeld bepaalde spullen uit je woning gestolen worden.

Door voor een goede inboedelverzekering te kiezen, dek je je in tegen dergelijke risico’s.

Opstalverzekering

Wanneer je een eigen huis koopt, mag een opstalverzekerIng niet ontbreken. Wanneer je een hypotheek hebt dan zal in bijna alle gevallen de hypotheekverstrekker de verzekering voor je huis verplichten. Onder deze verzekering vallen alle zaken die aan je woning vastzitten. Je kunt hierbij denken aan een vaste vloer, een keukenblad en de trap. Deze zaken horen bij het huis en kun je niet zomaar uit het huis halen.

Mocht er onverhoopt schade aan deze spullen ontstaan, is de kostenpost vaak fors. Door voor een goede opstalverzekering te kiezen, dek je je in tegen dergelijke schadeposten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is eveneens een verstandige keuze. Er is echter wel enige ruimte voor discussie; is een aansprakelijkheidsverzekering wel een woonhuisverzekering?

Deze verzekering heeft niet zozeer betrekking op je woning, maar wel op de personen die in het huis wonen/leven.

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tegen schade waar je aansprakelijk voor gesteld kan worden. Richt je bijvoorbeeld per ongeluk schade aan het huis van een vriend aan? Dan biedt de aansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Dit is ook het geval als je bijvoorbeeld letselschade aan een ander persoon veroorzaakt.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X