Select Page

Heerlijk die wisselingen van de seizoenen

Heerlijk die wisselingen van de seizoenen

Ik hou van de seizoenen. Alle seizoenen hebben ook hun charmes. De herfst heeft zo’n typische geur, wanneer de bladeren van de bomen vallen. En als het regent, lig ik lekker met een dekentje op de bank Netflix te kijken. De winter vanwege de kou, sinterklaas en kerst. De lente vanwege de eerste zonnestralen en de beginnende warmte op je huid. Bomen en struiken die eindelijk weer groen worden. En de zomer vanwege de warmte en de lange zomeravonden.

Het klinkt allemaal zo romantisch. In werkelijkheid valt het allemaal flink tegen. Vooral met die klimaatverandering van tegenwoordig. Ging men in de zomer eerst nog naar Spanje voor de warmte, kun je vandaag de dag hier in Nederland blijven om te puffen van de hitte. En ging men in de winter naar Duitsland of Oostenrijk om te skiën, moet je nu de Mount Everest beklimmen om een beetje sneeuw te zien. Over Nederland maar niet te spreken. Als hier een vlokje valt heb je a: geluk als je sneeuw ziet en het de volgende dag nog niet is weg gesmolten en b: er wordt code rood afgegeven omdat het hele verkeer vast komt te zitten.

Heerlijk, elke keer een nieuw seizoen

Maar ondanks alles heb ik altijd zin in het nieuwe seizoen. Wat het ook brengt. Toen we vorige week van vakantie terug kwamen, mijmerde ik al over de herfst. En de gevoelens werden alleen nog maar meer versterkt door al die herfst spullen bij de Action. En dan hebben we het nog niet eens over de pepernoten die al worden verkocht. En bij het aanbreken van een nieuw seizoen gaat er bij mij een soort van knop om. Ik wil beginnen met een grote schoonmaak, de kasten opnieuw inruimen, shoppen en ik heb zelfs voornemens.

‘ Ik wist dat het moeilijk ging worden, maar dit had ik niet voorzien. Ik ging door een hel’

En hoewel het nog geen herfst is, begon ik afgelopen week met mijn eerste voornemen om te stoppen met roken. Ik ben een verstokte roker en je kan je voorstellen dat stoppen met roken nogal een grote stap is. Mijn gedachtes om te stoppen met roken vond ik steekbehoudend: kleding stinkt, mijn adem stinkt, ik ben geen goed voorbeeld voor de kinderen en wat de gezondheid betreft ziet het er niet goed uit op latere leeftijd. Dus, sigaretten en asbakken in de prullenbak en zo gestopt. Een app gedownload om bij te houden hoeveel geld ik bespaarde en ik was echt trots op mezelf. Maar de werkelijkheid was minder rooskleurig. Ik wist dat het moeilijk ging worden, maar dit had ik niet voorzien. Ik ging door een hel. De eerste dag was redelijk vol te houden, maar s’ nachts kwamen de afkickverschijnselen. Ik kon niet slapen, voelde me een adhd’er en had de neiging om het hele huis te poetsen. De tweede dag hield ik het uit tot 6 uur in de avond. Ik kon niet meer. Ik voelde me iemand met een gespleten persoonlijkheid en mijn alter ego won het van de stop-met-roken persoon. En dus weer begonnen met roken. Ik voelde me echt een slappeling.

Maar ondanks dat, heb ik nog steeds zin in vernieuwing, in het begin van het nieuwe seizoen. Ik heb zin in iets anders, iets nieuws, waardoor ik mij weer rustig voel maar ik weet nog niet wat. Hebben jullie tips?

 

xxx Renate

 

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X