Wil je een eigen winkel beginnen?
Gepubliceerd op: 19 november 2022

Zit je eraan te denken om een winkel te beginnen? Heel leuk! Of je nu kleding, elektronica of kunst gaat verkopen: vergeet natuurlijk niet dat er een heleboel op je afkomt.

Zorg voor een goede voorbereiding en denk grondig na over de stappen die je zet: van locatie tot betaalsysteem. Dan kan het zeker een succes worden! We delen graag onze tips om je op weg te helpen.

Goed betaalsysteem

Uiteraard wil je winst behalen met de verkoop van je spullen. Wat je hiervoor nodig hebt? Onder andere een goed betaalsysteem. Zorg dat klanten veilig en snel bij je kunnen betalen, op een manier die praktisch werkt. Een modern pinautomaat komt hierbij van pas! Optioneel met een bonprinter, of andere handige opties. Veel winkeliers kiezen er zelfs voor om enkel nog met digitale betalingen te werken, omdat dit handiger en veiliger is dan contante betalingen.

Achter de schermen heb je ook baat bij een modern systeem. Denk aan een POS systeem, wat staat voor ‘point of sale’. Het bestaat zowel uit hardware, zoals een pinautomaat, als uit software, zoals een computersysteem waarop je de betalingen kunt inzien en analyseren. Behoud het inzicht over je inkomsten: op digitale wijze kan dit heel eenvoudig.

Locatie kiezen

Wat is de ideale locatie voor jouw winkel? In algemene zin is het verstandig om in een populaire winkelstraat te gaan zitten, bijvoorbeeld in het centrum van een stad. Hier komen mensen toch al naartoe om spullen te halen, dus stappen ze ook snel even bij jou naar binnen. Let echter wel: de huurprijzen voor winkelpanden zijn hier vaak relatief hoog.

Als je hier nog niet in mee kunt draaien, dan kun je wellicht een tijdelijke winkel openen – veel gemeentes geven hiervoor gepaste kortingen. Daarmee kun je meteen uitproberen of het hebben van een winkel wel echt iets voor jou is. Maar ook op wat meer afgelegen plekken worden winkels geopend, bijvoorbeeld op meer experimentele industrieterreinen. Misschien past dit wel heel goed bij de producten die je gaat verkopen! Sta in ieder geval open voor verschillende opties.

Klantbeleving in de winkel

Aangezien online shoppen vandaag de dag zo groot is, is het slim om in je fysieke winkel net wat extra’s te bieden.

Hiermee maak je het voor bezoekers aantrekkelijk om langs te komen. Ook haal je nieuwe potentiële klanten er sneller mee binnen. Zorg bijvoorbeeld voor een activiteitenhoek voor kinderen. Zet een comfortabele bank neer in je winkel en deel koffie of thee uit. Zo maak je van je winkel een fijne plek om te vertoeven.

Fysieke winkel in combinatie met online winkel

Hoewel we het in dit artikel over het openen van een fysieke winkel hebben, is het natuurlijk ook slim om over een online winkel na te denken. In veel gevallen kun je dit goed combineren. Houd er uiteraard wel rekening mee dat er meerdere werkzaamheden op je afkomen: je moet dan ook pakketjes inpakken en opsturen, om maar iets te noemen. Maar als het meer verkoop kan stimuleren, is het zeker iets om in gedachten te houden.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X