Select Page

Wil je geld verdienen met je overtollige kleding en andere spullen?

Wil je geld verdienen met je overtollige kleding en andere spullen?

Z’n 15 jaar geleden vertelde een vriendin mij over marktplaats, ik ben sindsdien nog steeds bevriend met beide! Mijn vriendin zie ik maandelijks, marktplaats via de app bijna dagelijks. Het was een soort van liefde op het eerste gezicht!  Via deze weg wil ik jullie graag wat verkooptips geven.

Marktplaats en ik  hebben al een heel wat ups en downs doorgemaakt. Fantastische tijden, frustrerende momenten, gouden koopjes, ontroerende verhalen, hilarische ontmoetingen tot vreselijke miskopen. Ik kan mij geen leven meer inbeelden zonder marktplaats.

Verkooptips

We nemen als voorbeeld dat beeldig, te klein gekochte, zomerjurkje die je in een optimistische bui hebt gekocht.  Hier ga je van je levensdagen nooit inpassen dus hoopt het te verkopen op marktplaats.

 • Het aller belangrijkste zijn de foto’s! Ook al verkoop je een prachtig  jurkje voor een belachelijk lage prijs, zonder goede foto’s zul je veel minder belangstelling krijgen.   O ja, hoe meer foto’s hoe beter. Zorg ervoor dat er geen rommel te zien is, een leuke plant op de achtergrond doet ook wonderen. Mensen willen natuurlijk wel weten dat hun jurkje uit een verzorgde omgeving komt. Op het moment is het een hype om jezelf in het jurkje te hijsen en een selfie te maken. Ik adviseer dit niet, je weet dat tweedehands kleding gedragen is maar je wordt hier liever niet mee geconfronteerd. Daarnaast is de kans groot dat je intieme berichtjes ontvangt van uh, mannen die snakken naar dat jurkje, creapy!
 • De titel van je advertentie komt echt op de tweede plek, prop hier zoveel mogelijk kernmerken van je jurkje in, kleur, merk, conditie enz.
 • Ten derde is het belangrijk dat je in de omschrijvingsruimte je jurkje met liefde promoot. Zinnen als te klein gekocht doen het beter dan ik vind de jurk toch niet zo mooi. Daarnaast is het handig, als je puf hebt, de maten erbij te zetten. Lengte van het jurkje bijvoorbeeld. Want wat voor de een boven de knie is, is voor de ander een jurk tot aan de enkels.
 • Vermeld altijd in de advertentie wat de verzendkosten zijn, want anders krijg je tig berichtjes met vragen wat zijn de verzendkosten. Kopers kunnen dan gerichter bieden met de vermelde verzendkosten in hun hoofd.
  Probeer ook via DHL te verzenden, dit is even wat meer werk, maar uiteindelijk verkoop je meer.
  PS: koop A4 enveloppen, je zult versteld staan wat je hierin kan proppen, de verzendkosten blijven dan beperkt tot maximaal 4 euro voor de koper. Check wel even bij je eigen brievenbus of het past.
 •  En als laatste, mocht je een koper hebben, probeer dan gelijk die ene bijpassende riem of sjaaltje erbij te verkopen. In de advertentie vermelden dat je een grote kastopruiming hebt maakt de koper vaak nieuwsgierig en zeker als je vertelt dat je een leuk prijsje kunt maken bij het kopen van meerdere artikelen.

Succes maar vooral veel verkoop plezier toegewenst.

Groetjes Nathalie Pons Horn

Jouw opruimcoach aan huis. Kijk voor meer informatie op mijn website of mijn Facebookpagina.

About The Author

1 Comment

 1. Jolan

  Dit zijn zeker handige tips, ben toevallig flink aan het uitmesten. Dus komt goed van pas, haha

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X